Olay 2010 yılında İlkadım İlçesi Çatalarmut Mahallesi’nde meydana geldi. Tuğla fabrikasında çalışan 3 çocuk babası Yaşar Ertaş, başka erkeklerle ilişki kurduğunu iddia ettiği 25 yıllık eşi Hanife Ertaş'ı 45 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Yaşar Ertaş, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Yaşar Ertaş, şöyle ifade verdi:

"25 yıllık evliliğimiz süresince açlığı da tokluğu da gördük. Ancak son 1.5 yıldır kendi sorunlarımız ve üç kez evlenip ayrılan kızım Yonca E.’nin durumu nedeniyle aramız açıldı. Karım yatağımızı bile ayırdı. Son bir aydır da eve gidip gelmiyordum. Bu süre zarfında eşimin ve kızım Yonca’nın sabah evden çıktıklarını, eve geç geldiklerini, karımında bazı akşamlar gece yarısı eve geldiğini öğrendim. Olay günü bu konuları görüşmek için eve gittim. Yonca evin kapısında duruyor, annesi de çamaşır asıyordu. Yonca’ya 'Sen çık ben annenle konuşacağım' deyip içeriye girdim. Eve geç geldiğini öğrendiğimi söyleyip, '25 yıldır birlikteyiz, çok güzel günlerimiz oldu ama istiyorsan boşanalım' dedim. Eşim de bana boşanmayacağını söyleyip, 'S...tir git. Senden boşanmayacağım. İstediğimle de birlikte olurum' deyince kendimi kaybettim. Bu zamana kadar tavuk bile kesmedim. Çok pişmanım."

Yargılama sonunda ise sanık, cinayeti 'haksız tahrik altında işlediği' gerekçesiyle 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karar Yargıtay 1'nci Ceza Dairesi tarafından haksız tahrik uygulanmaması gerekçesiyle bozulunca sanık 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandı. Bugünkü karar duruşmasında eski ifadelerini tekrarlayan Yaşar Ertaş, mahkeme heyeti tarafından bu kez 'yakın akrabasını öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.



İA(MS/SS)