Adem Cebeci, Abdurrahman Kalıncı, Enes Baran ve Alperen Yiğit Demir, bugün, çevredekilerin 'İstanbul Balkonu' dediği Kartal Cezaevi yakınındaki ormanlık alana pikniğe gitti. Saat 16.15 sıralarında 17 yaşındaki Adem Cebeci ile 14 yaşlarındaki Abdurrahman Kalıncı, Enes Baran ve Alperen Yiğit Demir'in üzerine çıktığı ormanlık alan içindeki kayalıkların yanına yıldırım düştü.


Yıldırımdan etkilenen çocuklar cep telefonu ile ailelerine arayarak bel altlarının tutmadığını ve yürüyemediklerini söyledi. Bunun üzerine ocukların aileleri hemen olay yerine koştu. Çocuklar ambulanslarla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Suzan Yazıcı Acil Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.


MAYIS AYINDA ÇOK CAN ALDI


30 Mayıs’ta Gümüşhane’de ailesiyle birlikte çobanlık yapan 9 yaşındaki Paşa Arslan, yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, il merkezine yaklaşık 52 kilometre uzaklıktaki İkiz Köyü'nde meydana geldi. Köy yakınlarında sürü otlatan Paşa Arslan, aniden bastıran sağanak yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu olay yerinde can verdi.


29 Mayıs’ta İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren 20 yaşındaki Gönül Pekin ile 23 yaşındaki Hanife Pekin kardeşler yaşamını yitirdi. Bahçede kiraz toplayan tarım işçileri, aniden sağnak yağmur başlaması üzerine bir çam ağacının altına sığındı. Bu sırada işçilerden biri cep telefonuyla konuşurken, birden büyük bir gürültü ile altında durdukları çam ağacının üzerine yıldırım düştü. İşçilerden açık lise öğrencisi oldukları ve okul masraflarını çıkarmak için çalıştıkları öğrenilen Gönül Pekin ile ablası Hanife Pekin yaşamanı yitirirken, Gülay Konyalı ile bahçe sahibinin kızı Ayşe Şengör yaralandı.


28 Mayıs’ta Tokat’ın Turhal İlçesi'nde yıldırımın isabet ettiği taş ocağında çalışan 2 işçi yaralandı. Turhal İlçesi'ne bağlı Ulutepe Beldesi'nde faaliyet gösteren taş ocağına yıldırım isabet etti. Yıldırım düşmesi sonrası taş ocağında çalışan işçiler 28 yaşındaki Mustafa Şencan ile 27 yaşındaki Seyit Vural yaralandı.


Mayıs ayında Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde çiftçi 61 yaşındaki Muharrem Adıktı, açık alanda cep telefonuyla konuşurken üzerine yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.


İzmir Aliağa İlçesi’ne bağlı Yenişakran Beldesi’ndeki taş ocağında çalışan işçilerden 59 yaşındaki Neşet Aydın, dinamit yerleştirmek için ocağın yukarı kısmına çıktığı sırada üzerine yıldırım düştü. İşçi olay yerinde hayatını kaybetti.


Sivas'ın merkeze bağlı Himmetfakı Köyü'nde babası ile birlikte koyunlarını otlatan 18 yaşındaki Abdullah Arslan, yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.


Edirne’nin Keşan İlçesi’nde üzerine yıldırım düşen evli ve 2 çocuk babası çoban 33 yaşındaki Erol Kalaycı hayatını kaybetti.

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde gök gürültülü sağanak yağmur sırasında bir evin bacasına yıldırım düşmesi sonucu fenalaşan 44 yaşındaki Recep Koçak ve aynı yaştaki eşi Mukaddes Koçak, hastaneye kaldırıldı.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne bağlı Armutalan Köyü'nde koyun otlatan 2 çobana yıldırım çarptı. Çobanlardan 25 yaşındaki Uğur Demir yaşamını yitirdi, amcasının oğlu 33 yaşındaki Mehmet Demir ağır yaralandı.