" EMNİYETİMİZ BÜTÜN TEDBİRLERİ ALDI "


Mutlu 1 Mayıs tertip komitesinin kendilerine başvuruda bulunduğunu belirterek, "Kendilerine gerekli izinleri verdik. Yarın sabahtan itibaren işçi kardeşlerimiz Taksim Meydanı'nda bu anlamlı günlerini kutlayacaklar. Biz de kendilerinin işçi kardeşlerimizin bu özel günlerini yürekten tebrik ediyoruz kutluyoruz. Bu toplantının işçilerimizin emekçilerimizin dayanışmalarına problemlerine isteklerine dileklerine tercüman olacak nitelikli bir gün olarak kutlanmasını yürekten diliyorum" dedi.


Vali Mutlu alınan önlemlerle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Mutlu, "1 Mayıs vesilesiyle işçi kardeşlerimizin Taksim Meydanı'na oldukça yoğun katılımları var. DİSK, KESK başta olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü yarın Taksim ile ilgili toplantılarını burada gerçekleştirecek. Emniyetimiz bununla ilgili gerek toplanma alanlarında, gerek yürüyüş alanlarında gerekse Taksim Meydanı'nda işçilerimizin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaksızın güvenlik içinde huzurlu bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamaları için bütün tedbirleri aldı. Onların bu günlerini rahat kutlamaları için de güvenlik başta olmak üzere bütün desteği sağlayacağız. Ümit ediyoruz ki, inanıyoruz ki 1 Mayıs işçilerimizin emekçilerimizin özel bir günü olarak gerçekten bir bayram coşkusu içinde keyifle kutlanacaktır. İstanbul'a yakışan ülkemize yakışan işçilerimize yakışan nitelikli gayet güzel bri gün olacaktır" diye konuştu.


"SIKINTI OLURSA HEPİMİZİ ÜZER"


Daha önceki 1 Mayıs'larda direklere tırmananların, Atatürk heykeline çıkanların olduğunu hatırlatılması üzerine Mutlu, "Bu konuyla ilgili her zaman önceden birtakım konuları paylaşmayı yararlı görüyoruz. Arzu etmediğimiz şeylerden bahsettik. Geçen yıl hepimiz biliyoruz meydanda olan işçilerimizin dışında çok küçük de olsa marjinal, asla işçilerimizin de tasvip etmediği görüntüler oluştu. Bu görüntüler işçilerimizi de emekçilerimizi de İstanbul'umuzu da ülkemizi de görüntü itibariyle rahatsız etti. O nedenle dedik ki sadece güvenlik birimleri değil tertip komitemiz de bu konuyla ilgili olarak gerekli tedbirlerini alsın. Biz zaten tedbirlerimizi alıyoruz. O nedenle herhangi bir sıkıntı yaşanmaması noktasında gerekli uyarılarımızı yapalım. Herkes daha dikkatli, özenli hareket etsin ne işçilerimizi ne emekçilerimizi ne de topyekün milletimizi rahatsız eden görüntüye sebebiyet vermeyelim. Böyle bir şeyi milletimizin hiçbir ferdi başta emekçi işçi kardeşlerimiz olmak üzere asla tasvip etmez. O nedenle bu konudaki uyarımızı erken yapmayı yararlı gördüm" diye konuştu.


Tertip komitesiyle konuştuklarını ve onların da özenli hareket edeceklerini söyleyen Mutlu, "Bu münasebetle ben bu yıl 1 Mayıs'ta gerçeten bir bayram niteliğinde bu tür görüntülerin oluşmadığı bir bayram yaşanacağını düşünüyorum. Sonrasında sıkıntı olursa bu hepimizi üzer. Bu üzüntüleri milletçe paylaşmayı istemiyoruz. Bunun için dikkatli olun dedik. Dediğimiz budur" dedi.


"14 BİN PERSONELİMİZ GÖREV YAPACAK"


Tertip Komitesiyle bu düşünceleri paylaştıklarını da ifade eden Mutlu, "Sayıları az olan marjinal insanın propaganda mahiyetindeki hareketlerini sizler de alacağınız tedbirlerle lütfen bize yardımcı olma noktasında sağlayın diyerek bunu paylaştık" dedi. Tertip komitesinin de aynı hassasiyette olduğunu söyleyen Vali Mutlu, "Bu tertip komitesindeki arkadaşlar oraya gelen emekçi arkadaşlarımızın bizimle aynı hassasiyeti paylaştığını defalarca ifade ettiler. O nedenle ortak bir bilincin olduğunu biliyoruz. Benim söylediğim şey şudur. Meydanlardaki on binlerce işçi kardeşimizle ilgili değildir. Biz onların duygu ve düşüncelerini biliyoruz. Hepimizin duygu ve düşünceleri aynıdır" dedi. Kendisinin de üniversitedeyken yaz aylarında saman balyası bağladığını ve emekçinin emeğine saygı duyduğunu söyleyen Mutlu, "Dolayısıyla emeği bilen hassasiyeti olan, emek noktasındna hassasiyeti olan bir idarecisiyiz. Biz emekçi kardeşlerimizi başımıza tac eden bir idareciyiz. Sözlerim meydanda marjinal görüntü veren çok az sayıdaki kişiyle ilgilidir" dedi. Vali Mutlu diğer illerden takviye polis ekiplerinin de 1 Mayıs'ta İstanbul'da görev yapacağını söyleyerek "Bir miktar yakın çevre illerimizden almış olduğumuz takviyemiz var. Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim ve çevresinde yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında da yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik" dedi. Mutlu, Taksim Meydanı'nda olup olmayacağı sorusuna ise, "Sürekli izleyeceğim. Kriz merkezimiz var. Sürekli olarak oradan bizzat kendim de izleyeceğim takip edeceğim. Emniyet Müdürlüğü'nde kriz merkezimizden takip edeceğiz" cevabını verdi. Mutlu, olası olaylar sonrası gelecek senelerde Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının iptalinin sözkonusu olup olmadığı sorusunu ise "Biz Taksim'de 1 Mayıs'ın kutlanmasını arzu ediyoruz" diye yanıtladı.