Kaza saat 17.30 sıralarında Dilovası İçesi'nde meydana geldi. İstanbul'dan İzmit'e gitmekte olan 46 yaşındaki Ahmet Saygılı yönetimindeki 31 AKK 16 plakalı araç lastiği yüklü TIR, Dilovası Rampası'ndan yokuş aşağı inerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu barıyerleri aşarak karşı şerite geçti. Kontroldan çıkan TIR, İzmit'ten İstanbul istikametine giden Mehmet Ateş yönetimindeki 42 KM 959 plakalı süt ve süt ürünleri yüklü TIR'a çarptı.

Dilovası Rampası'nın savaş alanına döndüğü kazada her iki TIR'ın sürücüsü de şoför mahallinde sıkıştı. Olay yerine güçlükle ulaşan trafik ve itfaiye ekiplerinin çabasıyla saat 18.30 sıralarında önce Ahmet Saygılı, 19.00 sıralarında da diğer sürücü Mehmet Ateş sıkıştıkları yerlerden kurtarılarak hastanelere sevkedildi. 

Kaza nedeniyle saat 17.30'dan itibaren TEM Otoyolu'nun her iki istikameti de ulaşıma kapanırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Bir tarafı Gebze'de, bir tarafı Körfez ilçesine kadar uzayan kuyrukların eritilmesi için trafik ekipleri araçları Körfez, Dilovası ve Gebze turnikelerinden D-100 karayolu'na yönlendirmeye çalıştı. 

Yolun Ankara istikameti saat 19.00 sıralarında kontrollü olarak ulaşıma açılmasına rağmen, TIR'lar henüz kaldırılamadığından İstanbul istikameti ise saat 20.00'dan sonra kontrollu olarak ulaşıma açıldı.

EA,OU (MB/SSA) (FOTOĞRAF)


TEM OTOYOLU'NUN DİLOVASI RAMPASINDAKİ KAZADA YOLUN HER İKİ YÖNÜ DE ULAŞIMA KAPANDI