Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, Odatv davasının tutuklu sanıkları gazeteciler Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, TÜBİTAK raporunu gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundular. Sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz ve Duygun Yarsuvat, bu sabah davanın görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 10 sayfalık dilekçe sundu.


“20 AYDIR TUTUKLULAR"


Müvekkillerinin manipülatif dijital dokümanlar gerekçe gösterilerek yaklaşık 20 aydır tutuklu olduğunu hatırlatan avukatlar, TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporun 24 Ağustos’ta dosyaya geldiğini belirtti.


“RAPOR, MASUMİYETİ GÖZLER ÖNÜNÜ SERDİ"


“Raporda yer alan tespitler müvekkillerimizin masumiyetini gözler önüne seren bir mahiyete sahip bulunmaktadır" ifadelerini kullanıldığı dilekçede, “Raporda davanın delilleri arasında yer alan dijital dokümanların hiçbirisinin müvekkiller tarafından oluşturulmadığı, değiştirilmediği ve hiçbir erişim sağlanmadığı yönünde tespitler var. Bu tespit suçlamalara dayanak dijitaller ile müvekkillerimiz arasında herhangi bir illiyet bağının bulunmadığını göstermektedir" denildi.


“BİLGİSAYARLAR ORGANİZE ŞEKİLDE HEDEF ALINDI"


TÜBİTAK raporuna göre, müvekkillerine ait bilgisayarların organize bir şekilde hedef alındığını belirten avukatlar, dilekçede şu ifadelere yer verdi; “İsnatlara dayanak dokümanların üstveri bilgilerinde normal olmayan kullanıcı davranışları sonucu oluşmuş çelişkiler tespit edilmiştir. Bu durum bilgisayarlara normal olmayan yollarla müdahale edildiğini kanıtlamaktadır. İsnatlara dayanak dijital dokümanların manipülatif bir niteliğe sahip bulunduğu, el konulan bilgisayarların sistemli bir saldırıya maruz kaldığı açıkça tespit edilmiştir. Bu çerçevede bundan sonra yapılması gereken, tüm teknik imkanlar kullanılmak suretiyle, müvekkillerimizin özgürlüğünün 20 ay kısıtlanmasına neden olan faili meçhul kişiler ile soruşturmada ihmali görülen kişilerin tespiti ile cezalandırılmalarının sağlanmasıdır" Dilekçede 3 tutuklu sanığın tahliyesine karar verilmesi istendi.


SG