Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Silivri ve Kumburgaz bölgelerinde 7 ay süren teknik ve fiziki takibinden ardından bu sabah operasyon yaptı. Saat 06.00 sıralarında eşzamanlı olarak girilen aralarında lüks villa ve otellerin bulunduğu 52 yere yapılan eş zamanlı baskınlarda sermaye olarak kullanılan 80 kadın yakalandı. Baskınlarda organize bir şekilde bu kadınları erkeklere pazarladıkları öğrenilen örgütün yönetici kadrosuna bağlı 5’i kadın toplam 45 kişide gözaltına alındı. Böylece yakalanan kişilerin sayısı 125’e ulaştı. Minibüslere bindirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen zanlılarla ilgili soruşturma başlatıldı.


Polisin baskını sırasında fuhuş yaptırılan bazı hayat kadınlarının otellerin gizli bölmelerinde bulunarak yakalandığı öğrenildi. Polis teknik takip sırasında şebeke üyelerinin yurt dışından çocuk yada hasta bakıcılığı yapacağını söyleyerek getirdiği kızların, pasaportlarına el koyarak fuhuşa zorladığını tespit etti. Yetkililer sermaye olarak kullanılan 80 kadından yabancı uyruklu olan 60’nın ifadeleri alındıktan sonra sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edileceğini söylediler.


45 KİŞİNİN SORGUSU 4 GÜN SÜRECEK


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından örgütün yönetici kadrosunda bulunan 5’i kadın 45 kişi için Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından ek gözetim izni alınarak sorgulanacakları öğrenildi. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen müşteri listelerininde polis tarafından incelemeye alındığı öğrenildi. Öte yandan bu evlerde yapılan aramalarda bulunan bazı sahte pasaport ve belgelerin polis kriminal laboratuarında inceleceği belirtildi.


(BB)