7 AY TAKİP EDİLDİLER


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 7 ay önce 157 ihbar hattını arayan bazı kadınların fuhuşa zorlandıklarını dayak yediklerini söyleyerek ihbarda bulunmaları üzerine soruşturma açıldı. Polis başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından 4 ayrı grup halinde çalışan bir fuhuş çetesinin varlığını ortaya çıkardı. Liderliklerini Ejder T., Harun Y., Zekeriya K. ile Nafiz U.’nun yaptığı fuhuş çetelerinin Özbekistan, Gürcistan, Letonya, Estonya, Fas ve Tunus ülkelerinden iş bulma vaadiyle kadın getirerek fuhuşa zorladıkları ortaya çıktı.


400 POLİSLE BASKIN


Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri tarafından gerekli delillerin toplanmasının ardından 16 Nisan 2012'de operasyon için düğmeye basıldı. Silivri ve Kumburgaz'da 9 otel, 52 ev olmak üzere toplam 61 yere 400 polisle operasyon yapıldı. Baskında şebekenin yönetici kadrosunda bulunan 8’i kadın 45 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda yakalanan aralarında zorla fuhuş yaptırılan kadınların da bulunduğu 80 kişinin de ifadelerine başvuruldu. Bu kadınlardan 21’nin çete üyelerinin kendilerine şiddet uyguladıklarını, işkence yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.


ÇETE İÇİNDEN KADINA ŞİDDET ÇIKTI


Polis şebekeyle ilgili yaptığı teknik ve fiziki takip sırasında çete üyelerinin çalıştırdıkları kadınlara şiddet uyguladıklarını ortaya çıkardı. Türkiye’ye geldikten sonra pasaportlarıyla birlikte 4-5 bin dolar karşılığında satılan yabancı uyruklu kadınların şiddete uğradıkları belirlendi. Çete üyeleri tarafından borçlandırılan kadınların fuhuşa gitmek istemediklerinde dövüldükleri ve işkence yapıldığı öğrenildi.


DAYAK YEMEMEK İÇİN ÇOCUĞUNU DÜŞÜRMÜŞ


Polis hayat kadınlarından birinin hamile kaldığı için çete üyelerinden yediği dayaktan bıkarak, bir şişe votka içtikten sonra bir şiş yardımıyla hamileliğine kendi kendine son verdiği öğrenildi. Mağdur olmaması için ismi açıklanmayan kadının “Hamile kaldığım için beni sürekli dövüyorlardı. Sonunda dayanamadım. Çocuğumu kendi kendine düşürdüm.” dediği belirtildi.




POLİS MEMURU DA ÇIKTI


Öte yandan gözaltına alınanların arasında Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memurunun da bulunduğu öğrenildi. Şebeke üyelerine yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan polis memurunun, yardımları karşılığında evinin tadilatını yaptırdığı iddia edildi.


Poliste işlemleri tamamlanan 45 kişi, uluslararası kadın ticareti yapmak ve fuhuşa aracılık etmek suçlamasıyla Silivri Adliyesi'ne sevk edildiler.


(BB) (FOTOĞRAF)