Eyüp'teki yangında 1 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, "FELÇLİ ANNE İLE OĞLU, YANMAKTAN SON ANDA KURTARILDI" başlıklı haberimizi ek fotoğraflarla yeniden veriyoruz.


 


YENİDEN


------------ 


Elvan EZBER- Bulut MÜLHİM/İSTANBUL, EYÜP'te tek katlı bir gecekonduda çıkan yangında dumandan zehirlenen 91 yaşındaki Ümran Çelik ile oğlu Ömer Çelik (54) hastaneye kaldırıldı. Ömer Çelik, hastanede hayatını kaybetti durumu ağır olan annesi Ümran Çelik'in tedavisi ise sürüyor.


Yangın Alibeyköy Akşemsettin Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi Leyak sokak üzerinde bulunan tek katlı gecekonduda saat 09:30 sıralarında çıktı. Komşusundaki yangını fark eden Zeynep Akbaba, eşine ve komşularına haber verdi. Alevlerin ve dumanların yükseldiği  gecekonduya yönelen çevre sakinleri, yoğun dumandan içeri giremedi. Bu sırada ihbar üzerine itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yangına müdahale eden ekipler gecekonduya girerek baygın haldeki Ömer Çelik'i çıkardı. Sedyeye konulan Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kısa süre sonra içeriden Ömer Çelik'in felçli olduğu belirtilen annesi Ümran Çelik de çıkartıldı. Sedye ile uygun bir yere taşınan felçli kadın için ambulans beklendi. Üzerine battaniye ile örtülen yaşlı kadın, olay yerine gelen başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Anne ve oğlu, kaldırıldıkları hastanelerde  tedavi altına alındılar. Ancak 54 yaşındaki Ömer Çelik. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, annesi Ümran Çelik'in sağlık durumunun da ağır olduğu öğrenildi. 


Yangını fark ederek komşusunun yardımına koşan Zeynep Akbaba, "Kömür sobaları yoktu. Elektrikli ısıtıcı ile ısındıklarını biliyordum. Evden yükselen dumanları fark edince bir terslik olduğunu anladım. Kömür sobası gibi duman tütüyordu. Hemen eşime ve diğer komşulara haber verdim. Biz yoğun alev ve duman nedeniyle içeriye giremedik. İtfaiye geldi ve felçli kadınla oğlunu çıkardı" dedi.


Polisin yangınla ilgili soruşturması sürüyor.


EE-BM (MK) (FOTOĞRAF)