İzmir'in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen saldırıda şehit olan Er Özkan Ateşli'nin cenazesi, helallik için Esenyurt'taki evine getirildi. Evin önünde erin eşi Dilara Ateşli, gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar cenazenin eve getirilişi sırasında  sloganı attı.


EŞİNE "ÖZKAN" DİYE SESLENDİ


2 çocuk babası Ateşli'nin cenazesi evinin önüne getirildiği sırada eşi Dilara Ateşli fenalık geçirdi. Ateşli'nin anne ve babası ise, uzun süre oğullarının tabutuna dokundu. Baba Hamdi Ateşli ile anne Şerife Ateşli oğullarının tabutunun önündeki fotoğrafa bakarak ağladı. Er'in eşi Dilara Ateşli, eşinin tabutuna son kez dokundu. Bu sırada gözyaşlarına boğulan Dilara Ateşli, eşine "Özkan" diye seslendi. Er'in teyzesi Sevim Ateşli ise daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Ateşli'ye olay yerindeki ambulansta müdahale edildi.


CEMEVİNDE "BURALAR UCUBE DEĞİL"' VURGUSU


Evin önünde er Ateşli için dua okundu ve helallik alındı. Helalliğin ardından erin cenazesi askeri araçla evin önünden alındı. Bu sırada şehit erin ağabeyi Aşkın Ateşli cenaze aracının önünde kardeşi Özkan Ateşli'nin fotoğrafını taşıdı. Cenaze daha sonra alınarak Haramidere'de bulunan cemevine götürüldü. Er için burada da dua okunup cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını Cemevi'nde görevli dede kıldırdı.  Dua okunması sırasında cenaz namazını kıldıran cemevi dedesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Karacaahmet'teki cemeviyle ilgili yaptığı açıklamalara atıfta bulunurken şunları söyledi:


"Cemevleri de bir ibadet yeridir. Çünkü içinde Allah'ın Muhammed'in Ehl - i Beyt'in ismi zikredilir. Buralar ucube değil. Buralar cemevi. Tek bir Alevi kalana kadar buralar ibadethane olarak kalacaktır. Biz de kıyamete kadar ibadetimizi kıyamete kadar burada yapacağız. Yüce Allah ibadetinizi kabul eylesin."


Bu arada Haramidere cenazenin cemevinden çıkarılması sırasında cemevi sokağında oturan vatandaşlar şehit erin arkasından ağladı. Ardından ölen erin cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü.