Özkan ARSLAN/İSTANBUL, İŞADAMI Murat Kalkavan (63), Beşiktaş’taki evinde, sabah eve gelen hizmetçisi tarafından başına tabancayla ateş edilmiş halde ölü bulundu. Kalkavan’ın dayısının oğlu işadamı Tekin Can, “Sorunları vardı. Onu kurtaramadık. İntihar etti” dedi.

Murat Kalkavan, Bebek Cevdetpaşa Caddesi Numara 117/3’teki yalnız yaşadığı evde, sabah işe gelen hizmetçisi tarafından kanlar içinde bulundu. Hizmetçinin ihbarı ile eve gelen sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede Kalkavan’ın öldüğü belirlendi. Tabancanın bir kez ateşlendiğini belirleyen polis ekipleri, olayın intihar olduğunu ancak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için incelemelerin sürdüğünü belirtti.

 


YAKINLARI EVE AKIN ETTI



Olayın duyulmasının ardından Kalkavan’ın yakınlarından bazıları eve gelerek polisten bilgi aldı. Dayısının oğlu ve ilk evliliklerinden bacanak olduklarını söyleyen işadamı Tekin Can, “Kişisel sorunları vardı. Çok alkol kullanıyordu. Sorunları ekonomiyle alakalı değildi. Bir dönem Türkiye’nin ilk 10 zengini arasındaydı. 10-15 tane gemisi vardı. Ama zamanla işleri bozuldu. Ancak bununla ilgili bir sorunu yoktu. Kişisel sorunları vardı. Dün akşam telefonla konuştuk. Sıkıntılıydı. Yanıma çağırdım ama gelmedi. ‘Beni yarın Edirnekapı’ya götürürsünüz’ dedi. Polis, cinayet ihtimalini de değerlendirip araştırma yapıyor ama intihar etti. Belliydi bu. Onu biz kurtaramadık” dedi.

İKİNCİ KEZ EVLENDİ


Tekin Can, Kalkavan’ın 10 yıl önce ilk eşinden boşandığını ve bir çocuğu olduğunu belirterek, “Bacanaktık, ikimizde ilk eşimizden boşandık. Murat Kalkavan ikinci evliliğini Rusya’da yaptı. Eşi Rus. Ondan da bir çocuğu var” dedi.

Polisin evdeki incelemeleri sürüyor.


(ÖA) (MK) (FOTOĞRAF)