İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ev sahipliğini yaptığı geceye İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda askeri  yetkili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasının eski savcısı da olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, işadamı Haluk Ulusoy, sanatçı Ali Rıza Binboğa, Nihat Doğan, çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. Sanatçı Bedirhan Gökçe'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı için yazdığı şiirini okumasının ardından, havai fişek gösterisi yapıldı.

Konuşmasında birlik ve beraberliği vurgulayan Vali Mutlu, "Atatürk’ün önderliğinde çelikleşen bir yumruk ve iman abidesi bir ruh olan milletimiz düşmanı kahredici yumruğuyla boğmuş, büyük ordumuzla bizlere hür ve cennet bir vatan emanet etmiştir. Bu gün bu emaneti canımızla, ruhumuzla korumak ve güçlendirmek için çalışıyoruz. En büyük gücümüzün birliğimizden, dirliğimizden geçtiğini biliyoruz. Bu akşam cennetten bir bahçe gibi bize yüce Allah’tan armağan olan aziz İstanbul’da birlik ruhunu sizlerin katılımıyla en derin suretle hissediyoruz.  Yapacağımız tek şey daha fazla birbirimizi sevmek. İstanbul’umuzun, milletimizin gurur gününü, zafer gününü bu dileklerle kutluyorum. Bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu gün bu emaneti canımızla, ruhumuzla korumak ve güçlendirmek için çalışıyoruz" dedi.


"EĞİTİM, SAĞLIK BU ŞEHRİN ÖNCELİKLERİ ARASINDADIR"

Konuşmasının ardından Mutlu, basın mensuplarının yönelttiği prefabrik sınıflarla ilgili bir soru üzerine , "Okullarımızın bazılarında prefabrikler var. Prefabrik dediğimiz öyle basit yapılar değil, içinde kaliteli eğitim yapılan binalar. Bunları içinde 2 derslikli anasınıflar şeklinde, bahçelerin uygun olduğu yerlerde yapıyoruz ve okullarımızın alt yapısını destekliyoruz. Zaten yeni bir şey değil. İstanbulumuzda var olan bir şey. Oyun alanları önceliklerimiz arasında. Çocuklarımızın eğitim alanları kadar oyun alanlarının da onların ruhsal ve fiziksel gelişimlerini önemsiyoruz" diye konuştu.


ALANLARIN DARALTAN YAKLAŞIM DEĞİL


Bahçelerin en iyi şekilde kullanılmasını amaçladıklarını belirten Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bahçeleri öğrencilerin, velilerin, mahallelinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyecek projeler var. Zaten toplu halde bir açılışını da yapacağız. Alanları daraltan herhangi bir yaklaşım değil. Nedir bu? Okul alanında 2-3 dönüm araziniz var. Bunun içerisinde 50 metrekarelik bir ilave anasınıfındaki çocuklarımızın da ihtiyaçlarını görecek. Bu yılki eğitim ihtiyacını destek niteliğinde yeni yapılanmalar var elbette. İstanbul’da 2.5 milyon yavrumuz var. Aileleriyle birlikte çok büyük bir eğitim ailesiyiz biz. Bu ailenin huzuru ve eğitimin en üst düzeyde sürdürülmesi bizim İstanbul’da her zaman önceliğimiz. Yani eğitim, sağlık bu şehrin öncelikleri arasındadır ve yavrularımızın huzurlu bir ortamda, standartları yeterli bir ortamda eğitim yapmasını arzuluyoruz. Geçen yıl nüfusumuzda 350 bin artış oldu. Bu şehir cazibe alanı. Bunun bir kısmı doğumla gelenimiz, bir kısmı İstanbul’a yerleşen nüfus...  Dolayısıyla büyüyen bir şehiriz ve biz bu şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için devletimizin bize sağlamış olduğu kaynaklarla birlikte bakanlığımızın verdiği destekle, yerelde belediyelerimizin bize verdiği destekle çok büyük atılımlar içerisindeyiz."


4400 İLAVE DERSLİK

Her yıl bir önceki yıldan daha fazla derslik açtıklarını ifade eden Vali Mutlu, "2011-12 eğitim öğretim yılına 49 bin derslikle başladık İstanbul’da. 2012-13 eğitim öğretim yılına 4400 ilave derslikle başlayacağız. Ne yaptığımızı galiba bu rakamlar size ifade ediyordur. Ama biz diyoruz ki 'daha fazlasını yapalım' Şayet ana sınıflarında birinci sınıflarda veya farklı sınıflarda çocuklarımızın ihtiyaçları noktasında, bizim elimizdeki imkanlar buna cevap veriyorsa bunları yapalım. Nedir bu imkanlar? İhtiyaçtan çok fazla bahçemiz varsa, kullanamadığımız alan varsa, çocukların oyun alanını daraltmayacaksak, standartlarımızı daha iyiye taşımak noktasında ihtiyaçlarımız varsa, bahsetmiş olduğumuz çelik konstrüksiyon yapılarla, bunlar çok büyük şeyler de değil. İki derslik türü şeylerdir. Biz milli eğitimle ilgili sürekli olarak çalışma yapıyoruz. Yani bu bugünle ilgili çalışma değil. Stratejik planlamamız bütün bir yıl boyunca devam eder. Yeni derslikleri yaparken asla laboratuvarlarımıza, öğretmen odası ve kütüphane gibi önemli birimlerimize dokunmadan fazla kapasiteleri de eğitime katabilmek için planladık. Biz bir iki yıl sonra göre değil bugün neye ihtiyacımız varsa ona göre çalışıyoruz. Bütün çabamız öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine huzurlu bir eğitim ortamı sağlam içindir" dedi.


TT (GÖ) (FOTOĞRAF)