5 KİŞİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ, ÖNLEMLER ALINDI


Çağatay KENARLI - Süleyman KAYA / İSTANBUL, Bağcılar’da 5 kişinin içinde bulunduğu otomobil, yaklaşık 3 aydır kavşak çalışması nedeniyle kapalı olan ancak ‘uyarı' levhasının yere düştüğü öğrenilen yola girince yaklaşık 5 metre yükseklikten toprak zemine uçtu. 2'si çocuk 5 kişinin ölümden döndüğü tuzak gibi kazanın ardından önlemler bugün alındı. Yolun girişine beton bariyerler konuldu, uyarı levhası ise tekrar düşmemesi için iple bağlandı.


 Bağcılar İSTOÇ karşısı O-3 Karayolu, Basın Ekspres Yolu çıkışındaki kaza saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Murat Kılıç, Avusturya’ya gitmek için kullandığı W 20009 Z plakalı otomobille Sefaköy'den yola çıktı. Murat Kılıç, kavşak ve yol çalışması nedeniyle yaklaşık 3 aydır kapalı olan, ancak ‘uyarı' levhası yere düştüğü öğrenilen eski yola girdi.


KÖPRÜDEN AŞAĞIYA UÇTU


Bir süre ilerleyen otomobil, çalışmalar nedeniyle yıkılan köprüden aşağıya uçtu. Araç yaklaşık 5 metre yükseklikten toprak zemine çakıldı. İçinde sürücü Murat Kılıç, eşi Safiye, çocukları Musaf ve Onur Kılıç ile dayı Mehmet Seyhan'ın bulunduğu otomobil ters döndü.


Kazayı görerek duran sürücüler, durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen ambulanslarla Bağcılar ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Kazayı duyar duymaz olay yerine gelen yakınları, Kılıç ailesinin akraba ziyareti için Türkiye'ye geldiğini, gece ise Avusturya’ya gitmek için yola çıktıklarını söyledi.


KAZA DERS OLDU


Bugün kazanın meydana geldiği eski yoldaki çalışmalar dikkat çekti. Devrilen uyarı levhasının tekrar devrilmemesi için iple plastik dubaya sabitlendi, yolun girişine de beton bariyerler konuldu Ancak sürücülerine kafasını karıştırabilecek Aksaray-FSM Köprüsünü işaret eden büyük levhanın yol girişinde hala yer aldığı görüldü. Aracın uçtuğu köprü üzerinde de kazanın kalıntıları kameralara yansıdı. Yolda yaklaşık 15 metre uzunluğundaki fren izi olduğu görüldü.


Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.


ÇK-SK (FOTOĞRAF)