Kurtköy, Ankara Caddesi üzerinde saat 13.30 sıralarında bir bankamatik kenarında çanta gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çantada bomba olabileceği ihtimali üzerine imha ekibine haber verdi. Ekipler bu sırada caddeyi çift yönlü olarak yaya ve araç trafiğine kapattı. Olay yerine gelen bomba imha ekibindeki görevli polisler çantayı imha için bomba imha robotunu kullanmaya karar verdi. Araçtan dikkatli bir şekilde indirilen robot uzaktan kumandayla şüpheli çantanın bulunduğu yere doğru hareket ettirildi.

Bu sırada caddenin her iki yönü meraklı vatandaşlar tarafından dolduruldu. Bomba imha robotu şüpheli çantanın yanına yönlendirilirken çanta ateşleme yapılarak bomba imha robotuyla patlatıldı. Büyük bir gürültüyle patlatılan çantaya bomba imha ekibi kontrol için bu kez koruyucu elbisesi ve sinyal kesici jammer ile gitti. Yapılan incelemede çantanın içinden kablo ve eski kıyafetler çıktı. Güvenlik nedeniyle kapatılan cadde tekrar trafiğe açıldı.

VATANDAŞ ŞÜPHELİ ÇANTAYA HÜCUM ETTİ

Şüpheli çantanın patlatılmasıyla birlikte caddenin iki tarafındaki meraklı vatandaşlar emniyet şeridini aşıp koşarak çantanın olduğu yere gitti. Görevli polisler ellerini açarak vatandaşları durdurmaya çalışsa da pek de başarılı olamadılar. Polisler vatandaşları bir kısmını güçlükle uzaklaştırırken, patlatılan çantayı alan polis memurunun etrafı da okul öğrencileri tarafından sarıldı.Görevli polis güçlükle de olsa çocukların yanından ayrılırken güvenlik nedeniyle kapatılan cadde trafiğe açıldı.