Merkez Şahinbey İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 119 sokak 33 numaralı 3 katlı evin üst katındaki evde meydana gelen olayda, Adana'ya yorgan satmak için giden Mehmet Yaşar, eşini cep telefonundan arayıp yanıt alamayınca, yakınlarından evi kontrol etmelerini istedi. Eve giden Yaşar ailesinin yakınları kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Bunun üzerine itfaiye ve polisten yardım istendi. Pencerenin camını kırarak eve giren itfaiyeciler, 40 yaşındaki Lütfiye Yaşar ile çocukları 13 yaşındaki Mehmet Can, 11 yaşındaki Yunus, 8 yaşındaki Dilek Serenay ile 3 yaşındaki Elif'in cesediyle karşılaştı.

Olay yerinde yapılan incelemede anne ve 4 çocuğunun kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü saptandı. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cesetler otopsi için Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne götürülürken, yakınları fenalık geçirdi.

DOĞALGAZ VAR, ANCAK PETEK TAKILMADI

Yaşar Ailesi'nin 5 ferdinin ölümünün gerçekleştiği evin, doğalgaz şebekesinin döşendiği ancak peteklerinin evsahipleri tarafından takılmadığı için soba ile ısındığı belirtildi.

AK(AK/SÜ/SSA) (FOTOĞRAF)