YENİDEN


------------


Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, PENDİK'te, biri çarşaflı iki erkek soydukları kuyumcu dükkanının sahibi ve babası ile kendilerini engellemek isteyen yoldan geçen bir kişiye uzun namlulu silahla ateş açtı. Kuyumcu ve yoldan geçen kişi yaralandı, kuyumcunun ağır yaralanan babası Rıfat Bilgin de hastanede hayatını kaybetti. Polisin takip ettiği soygunculardan biri yakalanacağını anlayınca inşaat işçisini rehin aldı. Polisle çıkan çatışmada soyguncu ile rehin aldığı işçi yaralandı. Soyguncuların kaçış için kullanmak üzere park ettikleri minibüste, boru tipi iki bomba bulundu.


Soygun iddialara göre şöyle gelişti:

Biri çarşaflı iki erkek, bugün saat 11.00 sıralarında, karı-koca gibi davranarak, Güllübağlar Mahallesi, Tandoğan Caddesi, No 64'deki Merve Kuyumculuk'a geldi. Soyguncular, üzerlerinde taşıdıkları uzun namlulu silahları kuyumcu 46 yaşındaki Şakir Bilgin ile o sırada dükkanda bulunan babası Rıfat Bilgin'e doğrultarak ziynet eşyalarını istedi. Soyguncular, kendilerine direnen baba-oğula ateş etti.

KURŞUN KALBİNE İSABET ETTİ

İki kurşun Şakir Bilgin'in koluna isabet etti. Kuyumcu Şakir Bilgin'in babası Rıfat Bilgin ise kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Yoldan geçen 26 yaşındaki Yetkinay Urtekin, altınlarla kuyumcudan çıkan soyguncuları engellemek istedi. Soyguncular, yollarını kesen Yetkinay Urtekin'i de yaraladıktan sonra motosiklete binerek olay yerinden kaçtı.

Dükkanın bulunduğu binada oturan bir kadın da üst kattan soygunculadrın üzerine çöp kutusu attı. Altınları pembe çantaya koyan soyguncular, Esenler Mahallesi, Yayalar Caddesi'ne geldiklerinde, 34 MKM 76 plakalı panelvana çarptı. Motosikletleri hasar gören iki soyguncu yaya olarak kaçmaya devam etti.

İKİ BORU TİPİ BOMBA BULUNDU

Soyguncular, kaçış için kullanmak üzere park ettikleri minibüsün bulunduğu Turna Sokağı'na geldi. Polisler, plakalı olmayan minibüse binen soyguncuları sıkıştırdı. Çarşaf giyen soygunculardan 34 yaşındaki Cem G., minibüsten inerek kaçtı. Cem G. bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalandı. Aynı yaştaki diğer soyguncu Ali Haydar Y., polislere ateş etti. Ali Haydar Y., çıkan çatışma sırasında, yakındaki inşaatta çalışan Mesut Demirtaş'ı rehin aldı. Çatışmada soyguncu ile rehin aldığı inşaat işçisi yaralandı.

Yaralılar Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kuyumcunun kalbinden yaralanan 65 yaşındaki babası Rıfat Bilgin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.


KAZA PLANI BOZDU

Minibüste iki boru tipi bomba bulundu. Bombalar uzman polis ekipleri tarafından imha edildi. Ali Haydar Y.'nin terör nedeniyle poliste kaydının bulunduğu ileri sürüldü. Polisler, iki soyguncunun motosiklet ile minibüsün bulunduğu yere gelmeyi planladığını söyledi. Ancak, minibüse binerek hedef şaşırtmayı amaçlayan soyguncuların planı kaza yüzünden bozuldu.

BB (MK)


BİLGİ NOTU:

Cem G.: Cem Gül

Ali Haydar Y.: Ali Haydar Yıldız