YENİDEN


--------- 


M. Akif ERDEM-Vahap YAYIKÇI/İSTANBUL, Maltepe'de sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü.  Oğlu Recep Çimen'i Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) götüren Kenan Çimen ile arkadaşı Saim Bilen hayatını kaybetti. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Recep Çimen de kurtarılamadı.


Kaza, saat 07.00 sıralarında  D-100 karayolu Maltepe Köpürüsü altında meydana geldi. 34 R 0524 Plakalı otomobille Kadıköy istikametine seyir halinde olan Saim Bilen, Maltepe köprüsüne geldiğinde otomobilin kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil önce kaldırıma çıktı ardından da büyük bir gürültüyle köprünün ayağına çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken kazada otomobil içinde bulunan sürücü Saim Bilen (50), Kenan Çimen(42) ve oğlu Recep Çimen(19) ağır yaralandı. Yaralılardan Saim Bilen ve Kenan Çimen Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Recep Çimen de Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Saim Bilen ve Kenan Çimen yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Ağır yaralanan Recep Çimen de hastanede tedavi altına alındı. Ancak Recep Çimen de, saat 14.00 sıralarında hayatını kaybetti.


LYS SINAVINA GİDİYORDU

Recep Çimen'in sabah yapılan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavına gittiği öğrenildi.  Saim Bilen'in, Çimen ailesinin komşusu olduğu ve Kenan Çimen ile oğlunu sınav yapılacak okula götürdüğü belirtildi. Kazanın görgü tanıkları ise, "Otomobil Kadıköy istikametine giden başka bir aracı sollamak isterken kontrolü kaybedip önce kaldırıma sonra da köprünün duvarına çarptı. İçinde üç kişi vardı galiba sınava gidiyorlarmış" diye konuştu.


Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)