Ali AKSOYER/İSTANBUL, MECİDİYEKÖY’de metro istasyonu girişinde öldürülen Uğur Fakılı cinayetinde gözaltına alınan 3 kişi adliyeye gönderildi. Olayın zanlısı Muhammet Yakup İ. cinayeti itiraf ederken olayda kullandığı bıçağı kaçarken ara sokakta yere attığını söyledi.


Mecidiyeköy’de dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda Galatasaray-Bursaspor maçını izlemek için arkadaşlarıyla buluşan Uğur Fakılı, yolda tartıştığı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis olay yerini gören Mobesa ve işyeri kamera görüntülerini incelemeye aldı.


Polis zanlıyı yakalamak için operasyonları sürdürürken Bahçelievler Emniyet Müdürlüğüne gelen bir kişi vicdan azabı çektiğini, cinayeti işlediğini söyleyerek polise teslim oldu. Muhammet Yakup İ.’nin ifadesi doğrultusunda Murat Ç. İle Uğur Y.da yakalandı. Uğur Y.'nin asker olduğu ve izin alarak İstanbul'a geldiği tespit edildi. Muhammet Yakup İ. ile Murat Ç. Cinayet büro amirliğinde sorgulanırken Uğur Y. asker olduğu için Merkez komutanlığına teslim edildi.


Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadesinde suçunu itiraf eden Muhammet Yakup İ. “Bir garsonluk işi ile ilgili görüşme yapmak için Metrobüse binerek Mecidiyeköy’e gelmek istedik. Otobüse bindiğimizde Galatasaray’lı bir grup taşkınlık yapıyordu. Gelene kadar tezahürat yapmayı sürdürdüler. Mecidiyeköy’e geldiğimizde otobüsten indik. O grubun arkasından doğru giderken daha önceden tanımadığım bir kişi bana doğru bir şeyler söyledi. Ne olduğunu sorduğumda aramızda tartışma başladı. Birden bıçağını çekerek bana doğru sallamaya başladı. Kendimi korumak için birkaç kez geriye doğru atıldım. Bu sırada arkadaşım Murat’ta kavgayı yatıştırmaya çalışıyordu. Kendimi korumaya çalıştım. Onu bıçakladıktan sonra oradan kaçtım. Bıçağı’da ara bir ara sokakta fırlattım. Çok üzgünüm” dedi.


Poliste işlemleri tamamlanan Muhammet Yakup İ. ile Uğur Ç., Asayiş Şube Müdürlüğünden, askerden izinli olarak gelen Uğur Y. ise Merkez komutanlığından adliyeye sevk edildi.

AA(FOTOĞRAF)