YENİDEN


----------


 


Faik KAPTAN/İSTANBUL, İSRAİL,  Gazze’de sivillere yönelik başlattığı saldırılarda daha rahat hareket edebilmek ve daha çok savaş uçağını devreye sokabilmek amacıyla başlattığı hava harekatına destek olmak için, bu sabaha karşı saat 05.00’den itibaren Tel Aviv Ben Gurıon Uluslararası Havalimanı’nı belirli saat aralıklarında sivil uçuşlara kapattığını açıkladı.

İsrail Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Ben Gurıon Havalımanı’nın belli saat aralıklarında kapatılması nedeninin yayınladıkları NOTAM’da ‘Jet Aktivitesi’ gerekçesiyle olduğu ve yarın saat 02.00’ye kadar devam edeceği belirtildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre NOTAM’da belirtilen ‘ Jet Aktivitesi ‘ teriminin ‘Askeri Harekat ‘ olduğu ve bu nedenle de havalimanının sadece askeri uçakların hareketi için kullanılabileceği anlamına geldiği öğrenildi.

Bu arada THY’nin bu sabah saat 09.30’da kalkması gereken TK 794 sefer sayılı

İstanbul Tel Aviv seferi de saat 10.46’da kalktı. THY’nin bugün yapılacak diğer seferlerinin de gecikmeli olarak yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan yabancı haber ajansları bu sabah erken saatlerden itibaren İsrail uçaklarının 1 saatten kısa bir sürede 200 saldırı gerçekleştirdiğini ve onlarca ölü yüzlerce yaralı olduğunu açıkladılar.


FK (MK)