"BEKARIM 9 ÇOCUĞUM VAR"

Sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinde işadamı olduğunu belirten Galip Öztürk, bekar olduğunu ancak 9 çocuk sahibi olduğunu ifade etti. Öztürk, aylık gelirinin ise 10 bin TL’nin üzerinde olduğunu belirtti. Galip Öztürk, iddianamede kendisi ile 17 tane suç iddiası olduğunu ancak bunların zorlama ile ortaya çıkarıldığını belirtti.

"ÖRGÜT KURMADIM"

Hüseyin Aydemir isimli biri ile Star Turizm’i kurduğunu belirten Galip Öztürk, “Sonra Star Turizm’i Hurşit Yavaş'a devredip Metro Turizm'i kurdum. 20 yıldır hiç görüşmediğim bir adam bizi mahkemeye taşıdı. Hurşit Yavaş, 4 veya 5 yıl önce yurtdışından dönüyor. Organize Şube Polisleri ile Hurşit sözleşme yaptı. 20 yıldır Hurşit'le bir çay içmişsem tüm iddiaları kabul ederim. Beni ve buradaki arkadaşları bu ucube durumdan siz kurtarabilirsiniz. Örgüt kurmadım. Şirketlerimin yüzde 50'si halkın malıdır. 20 bin insan çalışır. Ben suç örgütüne karışmış insanlardan hep uzak kaldım. Bu yıl öğrencilere burs dahi veremiyorum. Arkadaşlar korkularından kestiler" dedi.

İddianamede Danıştay Genel Sekreteri H. K., ile ilişkisi olduğunun yer aldığını belirten Galip Öztürk, “Bu kişi ile ilişkim yok. Bu iddia hukuk garabetidir. Şirketimize 2,5 trilyon ceza kestiler. Bu cezanın hukuki yollardan iptali yönünden talimat verdim avukatıma. Zaten cezayı da ödedik" diye konuştu.

“RÜŞVET VERMEDİM"

Beykoz Belediyesi'ne rüşvet verdiği yönündeki iddiaları da kabul etmeyen Öztürk, “Belediye başkanıyla aramızda sert konuşmalar olmuştur. Her şeyi tam olan binaya ben niye para vereyim? Belediyenin bilgisi dahilinde bir spor kulübüne yardım yapılacağı söylendi. Ama ben hiçbir şekilde para vermedim. Beykoz Belediyesi'nde Emlak İstimlak Müdürlüğü'nde görevli A.R.T.'ye de bu konuyla ilgili rüşvet verilmesini istemedim" diye ifade verdi.

ÖZTÜRK’E 145, EMEK’E 4,5 YIL

İddianamede Galip Öztürk’ün “Örgüt kurmak ve yönetmek, yetkili olmadığı için yarar sağlamaya azmettirmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvete azmettirmek, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağmaya azmettirmek ve silah bulundurmakö suçlarından 55 yıldan 145 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Abdülkerim Emek’in ise “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

BAŞBAKANLIK MÜSTEŞAR YARDIMCISI TALİMATLA İFADE VERDİ

Davaya bakan İstanbul Bölge 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Müsteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in ifadesinin talimatla alınmasına karar vermişti. İstanbul’daki mahkeme, Ankara’daki Bölge Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat yazarak, Emek’in ifadesinin alınmasını istedi. Talimat çerçevesinde Emek, geçtiğimiz günlerde Ankara Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

İDDİALARI YALANLADI

“Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen Abdülkerim Emek’in ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi. İddianamede yer alan ‘Galip Öztürk'ün sermaye piyasası kanununa göre usulsüz yapmış olduğu faaliyetlerinde hakkında inceleme yapılmasını engellemek amacıyla eski SPK üyesi Abdülkerim Emek'in yardım ettiği’ yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten müsteşar yardımcısı Emek’in, Galip Öztürk ile bir ilişkisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Abdülkerim Emek’in, İstanbul’a geldiği dönemde Galip Öztürk’e ait otellerde ücretsiz olarak ağırlandığı yönündeki iddiaları da yalanladığı kaydedildi.

(BB)