Dünya Tüketici Ürünleri Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Forumun çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili bir soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Aslında burada hain bir saldırı var. Bir sızma söz konusu. Onun neticesinde bu kadar kayıp var. Ama karşılık hemen verildi. Püskürtüldüğü gibi de bir çok kişi de zararsız hale getirildi. Terörle bir yere varılamaz. Terör yaparak, Türk milletini diz çöktürüp hizaya getirip acaba bir şeye zorlarmıyız kafası çok büyük bir yanılgıdır. Bu şekilde hiç bir başarı da mümkün olmayacaktır. Bunu da hepsinin bilmesi gerekir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Biz kendi halkımızın sorunları, konuşarak kendi kendimize çözeceğimiz, meselelerdir. Bu konular da birçok gelişmeler vardır. Memlekette konuşulan Kürt meselesiyle, terör meselesi birbirinden çok farklıdır. Teröristler bugün başkasının aleti olur, yarın başkasının aleti olur. Dün de başkalarının aletiydi. Bölgedeki, dünyadaki çeşitli gelişmelerin her zaman bu tip kullanılmaya muhtaç insanları kullanacaklardır. Kullanırken de ortaya dava, ortaya sözüm ola bir ideal konulacaktır. Ama hep sonunda ortaya çıkmıştır ki zaman zaman hep kullanılmışlardır. Bugün de aynı şekildedir.


GÜL'DEN KÜRT VATANDAŞLARA ÇAĞRI


Bölgedeki vatandaşlara çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "Bölgedeki bütün vatandaşlarımın, Kürt vatandaşlarımın, hepsi terörle, teröristlerle aralarına çok kesin mesafe koymaları gerekir. Bunlar kendi meselelerimizin hallini zorlaştıran meselelerdir" diye konuştu.


SALDIRI TESADÜFİ DEĞİL


Dünkü terör saldırısının tesadüfü olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bölgedeki bütün gelişmeleri düşündüğümüzde, olup bitenlere baktığımızda bunların bir şekilde tezahürüdür. Ama sonuna kadar teröre taviz verilmeyecektir. Memlekette huzur, güven, istikrar ve devletin hakimiyeti, Türkiye'nin her karış toprağında hakim olacaktır. Bunun bilinmesini isterim" diyerek sözlerini tamamladı.


Gül Semra ve Ahmet Özal'ı kabulüyle ilgili sorulara yanıt vermedi.