YENİDEN


----------


 


İdris TİFTİKÇİ - Çağatay KENARLI – Ali AKSOYER - İbrahim AKTÜRK - Murat DELİKLİTAŞ - M. Akif ERDEM / İSTANBUL,

Gaziosmanpaşa’da, 17 yaşındaki Lise Öğrencisi T.C., tartıştığı komşusu 45 yaşındaki Azeri uyruklu Reyhan Necefova ve kızı 22 yaşındaki Günay Hüseyinzade'yi bıçaklayarak öldürdü.

TARTIŞMA ÇOCUK KAVGASI YÜZÜNDEN ÇIKMIŞ

Olay, Karadeniz Mahallesi, Menderes Caddesi, 1204 Sokak'ta bulunan Huzur Apartmanı'nda meydana geldi. Tartışmanın 9 yaşındaki iki çocuğun kavgası yüzünden çıktığı belirlendi. İki çocuğun mahalle kavgasına ablaları Günay Hüseyinzade ile T.C' de karıştı. Bir süre sonra kavga, Günay Hüseyinzade'nin ikinci evliliğini yapan annesi Reyhan Necefova ve kardeşi ile yaşadığı evin kapısına taşındı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre olayda hayatını kaybeden anne Reyhan Necefova, diğer çocuğun annesi Tuğba C.’ye yumruk attı. Annesi Tuğba C.'nin yumruk yemesi üzerine yanına bıçak alan T.C., Reyhan Necefova’yı sol göğüs altı bıçaklayarak öldürdü.

ÇEVRESİNDEN YARDIM İSTEDİ

Günay Hüseyinzade ise annesinin bıçaklanmasının ardından bağırarak komşulardan yardım istedi. T.C. Günay Hüseyinzade'yi de bıçaklamaya başladı. Boğazından ve göğsünden bıçaklanan Günay Hüseyinzade de kanlar içinde yere yığılırken, T.C., evden çıkarak kayıplara karıştı.

Sesleri duyan komşular eve geldiklerinde anne kızın kanlar içinde yerde yattığını gördü. Komşular olayı hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Anne-kız ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Reyhan Hüseyinzade götürüldüğü Özel Bahat Halk Hastanesi'nde, Günay Hüseyinzade de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

T.C. bir süre sonra polis merkezine teslim oldu. T.C., Çocuk Şube Müdürlüğü'nde annesi Tuğba A. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde gözaltına alındı. T.C. Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

ANNE-KIZIN CENAZELERİ ADLİ TIP'TA

Reyhan Hüseyinzade ile kızının cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Reyhan Hüseyinzade'nin ikinci evliliğini yaptığı eşinin TIR şoförü olduğu, haberi iş için gittiği Ankara'da aldığı belirtildi.

EVLİLİK HAYALLERİ KURUYORDU

T.C.'nin bıçaklayarak öldürdüğü 22 yaşındaki Günay Hüseyinzade'nin birkaç ay önce nişanlandığı ve oturma izni için gerekli işlemleri yapmak üzere dün akşam annesiyle birlikte Azerbaycan'a gitmeyi planladıkları öğrenildi.

Anne kızın, evlerine yakın bir tekstil firmasında çalışarak geçimlerini sağladıkları öğrenildi. Tekstil firmasının sahibi, öldürülen anne ve kızın birkaç ay önce çalışmaya başladıklarını belirterek, "Günay çok sessiz bir kızdı. Kimseye zararı yoktu. Annesi de burada çalışıyordu. Yakın zamanda nişanlanmıştı. Ama evlilik ve oturma izni için gerekli belgeleri almak için Azerbaycan'a gidecekti. Ülkesinden oturma izni alacaktı. Annesi akşam saat 17.30'a kadar burada çalıştı. Eve gittikten bir süre sonra ikisinin de yaralandıkları ve hastaneye kaldırıldıkları haberi geldi" diye konuştu.

"KÖTÜ ALIŞKANLIK EDİNMEYE BAŞLADI"

T.C.'nin bir sınıf arkadaşı, okula düzenli olarak gelmediğini belirterek, "6. sınıftan sonra okula gelmemeye başladı. Daha sonra sınıfı değişti. Kötü arkadaşlıklar edinmeye başladı. Dün kavga yaptığını duydum" dedi.

"ONLAR BİZE SALDIRDI"

Cinayet Büro Amirliği'nde gözlatına alınan T.C'nin annesi Tuğba C'nin “Kapımız çaldı. 'Çocuğun benim çocuğumu dövmüş' diyerek bana saldırdılar. Biri saçımı tutarken diğeri vurmaya çalışıyordu. Bir anda kan damlaları gördüm. İçeri girdiğimde kızım donuk bir şekilde oturuyordu” dediği belirtildi. Tuğba C. ifadesinde şunları söyledi:

“Eşim bir suçtan dolayı Silivri Cezaevi'nde bulunuyor. Ben annemle birlikte kalıyordum. O gün biraz hasta olduğum için evde yatıyordum. Kızım okulu SBS sınavı nedeniyle tatil olduğu için evdeydi. Çocuklarım dışarda oynamak isteyince onları dışarı gönderdim. Evde sadece 4 yaşındaki küçük oğlum vardı. Bir süre sonra kızım T.C., dışardan geri geldi. O içeri girdikten 5 dakika sonra kapı çaldı. Kızım kapıyı açtığımda bağrışmalar gelmeye başladı. Ben ne olduğunu anlamak için dışarı çıktığımda kızım ‘Bir daha olmaz abla özür dilerim’ diyordu. Ben ne olduğunu sorduğumda, kapıda kadın 'kızın benim çocuğumu dövmüş' deyince onlara ‘Onlar çocuk bugün kavga ederler yarın barışırlar’ deyip kapıyı kapatmak istedim. Bu sırada kapıya gelenlerden biri üzerime atlayıp saçlarımı tuttu. Beni apartman boşluğuna doğru çekti. Diğer kadın da belime sarılıp beni yere düşürmeye çalışıyordu. Boğuşma sırasında bir anda yerde kan damlaları gördüm. Kızıma bir şey oldu sandım. Eve doğru yöneldiğimde kızı girişte donmuş vaziyette gördüm. Yanında da bıçak vardı. Bıçağın kanlı olup olmadığını hatırlamıyorum. Bu sırada komşular geldi. Bizi yatıştırmaya çalıştı. Kapıma gelenlerin bizimle aynı apartmanda oturduğunu bilmiyorum. Daha önce hiç görmemiştim.”

Poliste işlemleri tamamlanan Tuğba C. daha sonra adliyeye çıkarıldı.




BİLGİ NOTU:

T. C.: Tuğçe Cihan (17)