EL BOMBALARINI POLİSİN ÜZERİNE ATTI

Sultangazi ilçesinde meydana gelen patlama edinilen bilgiye göre şu şekilde gerçekleşti. Saat 11.00 sıralarında Sultangazi Cebeci Caddesi'nde bulunan 3 katlı binadaki 75. Yıl Polis Merkezi'ne giden bir kişi bahçe kapısında bulunan polis memurunu geçtikten sonra bahçede yürümeye başladı. Emniyet binasının merdivenlerini çıkan şüpheli, kapıdan girip x-ray cihazının önüne geldiğinde cebinden çıkardığı el bombasını müracaat bölümündeki polisin üzerine attı. Vurulmasına fırsat vermeyen saldırgan ardından da üzerinde bulunan bomba düzeneğinin pimini çekerek büyük bir gürültüyle kendini patlattı.

Patlamanın etkisiyle canlı bombanın parçaları onlarce metre uzağa savrulurken polis merkezinin kapısında çökme nedeniyle büyük bir delik oluştu. Ayrıca kapı önünde bulunan zırhlı araçların bile camları kırıldı. Polis ekipleri, ikinci patlama ihtimaline karşı patlamanın olduğu bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdi. Hiç kimse binaya yaklaştırılmadı. Çevredeki yollar da trafiğe kapatıldı.

TUĞLA YERİNE BETON

Polis merkezinin yaşanabilecek saldırı ihtimali gözönüne alınarak inşaatında tuğla değil beton malzeme kullandığı öğrenildi. Binanın tuğla olması durumunda yerle bir olabileceği bildirildi.

Patlamanın ardından olay yerine 10'un üzerinde ambulans sevk edildi. Saldırıda müracaat bölümünde bulunan Polis Memuru Bülent Özkan, şehit oldu. 4'ü polis 8 kişinin de yaralandığı belirtildi. Polis memuru Murat Yıldırım, Bağcılar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Diğer yaralılar Okmeydanı ile Vakıf Gureba eğitim ve araştırma hastanelerine kaldırıldı.

"ÖRGÜTÜ ŞİMDİ SÖYLEMEYELİM"

Polis merkezinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Saldırgan, vatandaşların girdiği x-ray kapısı önünde kendisini parçalıyor. Müracaatta bulunan polis memuru arkadaşımız şehit oldu. 4 personel de yaralı. Genellikle hafif yaralılar. İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımız olduğunu biliyoruz. İçeri girip dışarı çıktıkları için onlarla ilgili 3 yaralı tespitimiz var, şu anda. Yaralı sayısı değişebilir. Saldırıyı gerçekleştiren 1 kişi. Önce el bombası atmış, sonra kendisini parçalamış. Kimliğiyle ilgili şu an açıklama yapmak istemiyoruz ama neredeyse netleştirdik. Örgütü de şimdi söylemeyelim. Saldırgan 25 yaşlarında bir erkek."

Çevrede oturan vatandaşlar, gürültüyü duyduklarında karakolun arkasında bulunan Sultangazi Taşocakları'nda dinamit patlatıldığını sandıklarını belirtti.