İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terör örgütlerinin gençleri çekebilmek için kullandıkları yöntemlerle ilgili bir video hazırladı.Toplumu bilinçlendirmek için hazırlanan tanıtım videosunda gerçek bir hayat hikayesinden esinlenildi. Videoda geçen olaylar için 9 Şubat 2012'de bir parti binasına canlı bomba saldırısı düzenlemek isterken yanlışlıkla bombanın patlamasıyla ölen canlı bomba Yasemin Çiftçi’nin hayatından kesitler alındı.

Ailesi ile Adana’da yaşayan Yasemin Çiftçi lise döneminde, sol örgüt yandaşları ile örgüt yanlısı yayınları satmaya başladı. Liseyi bitiren Çiftçi, 2008 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ni kazandı. Örgüt mensuplarının peşini bırakmadığı Çiftçi 2011 yılının son aylarında ortadan kayboldu. Yasemin’in kaybolması üzerine 29 Aralık 2011'de Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giden ailesi kızlarının kaybolduğunu belirterek başvuruda bulundu. Kızlarının bulunmasını bekleyen ailenin umutları Şubat ayında Sancaktepe’de meydana gelen patlamayla son buldu. AK Parti binası yakınlarında meydana gelen canlı bomba eylemini Yasemin Çiftçi’nin gerçekleştirdiği belirlendi. Canlı bomba Yasemin Çiftçi o olayda hayatını kaybederken, terör örgütü MLKP o olayı üstlenmişti.


Yasemin Çiftçi yaşanan olay üzerine yıkılırken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Yasemin Çiftçi'nin ölümünü başka ailelere ibret olsun diye kısa film yaptı. Canlandırma olarak hazırlanan filmde, Bir tarafta ailesi ile mutlu anlar yaşayan Yasemin gösterilirken, diğer yanda da terör örgütü mensuplarının genç kızı kendi yanlarına çekmek için yaptıkları çalışmalar sergileniyor. Daha sonra Yasemin’inin katıldığı eylemler ve ailesi ile arasının bozulması görülürken, örgüt üyelerinin beline bomba bağladığı Yasemin’in bombayı patlatması ile film son buluyor.


Filmin seslendirmesinde ise "Siz yaşamın masum tarafında huzurla yaşarken, terör örgütleri pusuda, tehlikelere karşı savunmasızken avlarına sevgi ile yaklaşır. Küçük eylemlerle hak arayışı maskesini kullanır. Sessizce çocuklarınızı elinizden alır, canavarca yutar. Genç hayatları kurdukları tuzaklarla yok eder. Çocuklarınız parmaklarının arasından kaymasın, Teröre verilen her can bizimdir. Tuzakları bozmak için, biz her zaman yanınızdayız" deniliyor.