TÜRK MİLLETİNİ ÜZMEKTEDİR


MHP olarak mahkeme sonuçları ilan edildiği andan itibaren görüşlerini kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Bahçeli, mahkeme sonuçlarının millet vicdanında kabul görmediğini, onaylanmadığını öne sürdü. Hukuk sürecinin işlediğini hatırlatan Bahçeli, "Ben inanıyorum ki Yargıtay'a konu intikal ettiğinde mahkemenin almış olduğu bu kararlar, Yargıtay'da daha adaletli bir şekilde değerlendirilerek, milletimizin vicdanen huzur bulması sağlanmış olur" dedi. Kararların bu şekilde sonuçlanmasının Türkiye'nin yargı kararları konusunda bölüneceğini belirten MHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle siyasi iktidardan medyanın değerli patronlarından isteğimiz şudur: Mahkeme süreci içerisinde sürekli bu mahkeme sorgulanmış, muhatap edilen sanıklar üzerinde değerli yorumlar yapılacağı yerde, medya tarafından infaz edilecek tarzda bazı değerlendirmeler söz konusu olmuştur. Mahkeme sonuçları belli olduktan sonra da medyadaki görüşmelere, ne idüğü belirsiz, hukuk bilgisi ne olduğu anlaşılmaz insanlar tarafından bu mahkemenin sorgulanması ve çok ağır cezalar almış olan değerli TSK mensuplarının almış oldukları cezaları haklı gösterebilecek tavırlar içerisinde olması da ayrıca milletimizi üzmekte ve düşündürmektedir."


ADALETİN DİBİNE DİNAMİT KOYANLAR


Mahkeme kararının gerekçelerini en kısa sürede açıklanmasını ve Yargıtay'ın da hızla inceleme yaparak kararını vermesi gerektiğini söyleyen MHP Gene Başkanı Devlet Bahçeli, "Milletin vicdanındaki sorunun gidermenin bir yolu bulunmalıdır. Bu arada medya patronları genel yayın yönetmenleri, sözde program yapıyoruz diyerek adaletin dibine dinamit koyanlar bu tavırlarından vazgeçmelidirler. TV'ler aracılığıyla bu şahsiyetlerin ailerini karamsarlığa itmek, Yargıtay'da görüşülecek olan gelecekteki bir davaya istikamet kazandırmak isteyen yanlış zihniyete artık dur demek lazımdır." diye konuştu.


BEKLENTİNİN ÜZEDİNDE CEZA ALMIŞ KAHRAMANLAR


Yaklaşık iki yıl süren dava boyunca MHP'den üst düzey bir ziyaret gerçekleşmemesinin sebebini soran bir gazeteciye Bahçeli, "Mahkeminin sonucu beklemek Türkiye'yi seven her insan için o zamana kadar ki düşünceleri kendisinde saklı tutmak bir görev olarak düşünüyoruz. Bugün mahkeme sonucunu öğrendik. Üzüntümüz çok büyük. Beklentinin çok üzerinde ceza almış olan kahramanlarına da MHP olarak sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" yanıtını verdi. Bir gazetecinin Silivri'yi ziyaret eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun burayı bir toplama kampına benzettiğini ve kendisinin Silivri'yi nasıl gördüğünü soran bir gazeteciye de Bahçeli, "Ben kendi görüşlerini anlatan bir liderim. Başkasının düşüncesi beni ilgilendirmez." karşılığını verdi.


NEŞET ERTAŞ İÇİN BAŞSAĞLIĞI


MHP Lideri ayrıca bugün vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaş için de başsağılığı diledi. Bahçeli, "Kendilerini dün telefonla aradım. Yoğun bakımda olduğunu söylediler. Kendisinin yanındaki bulunan refaketcisine geçmiş olsun dileklerini ilettik. Buraya geldiğimizde, yolda hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Türk Milleti çok güzide sanatcısını kaybetmiştir. Ozanını kaybetmiştir. MHP olarak önce ailesine, sonra Büyük Türk milletine ve herkese başsağlığı diliyorum. Merhum sanatçımıza da rahmet diliyorum" diye konuştu.