"TÜM MESLEK HAYATIM BOYUNCA HUKUK DIŞI BİR FAALİYETTE BULUNMADIM"


İddianamede ve mütalaada hakkında hiç bir delilin sunulmadığını iddia eden Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü de "Tüm meslek hayatım boyunca hukuk dışı hiç bir faaliyette bulunmadım. Düşünce bazında bile darbeyle ilişkim olmamıştır" dedi. Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, adil yargılandığına inanmadığını söyledi. Emekli Korgeneral Yurdaer Olcan ise, çocukken giydiği üniformasını temiz bir şekilde taşıdığını ve iade ettiğini belirtti.


BAZI SANIKLARIN SON SÖZLERİ


-Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak: Davada ne karar çıkarsa çıksın bence maksat hasıl olmuştur. TSK'da tavsiye gerçekleşmiştir.


-Deniz Cora: Dava karar aşamasında değildir. Neyin son sözü söylenecek. Masum olduğumuzu kaç kez daha ispat etmemiz gerekiyor?


-Kemallettin Yakar: Herhangi bir suç işlemedim. Dolayısıyla söyleyecek son sözümde yoktur.


-Ömer Faruk Ağa Yarman: Suçum ne? Niye yargılanıyorum anlamıyorum. Vatana hizmet maalesef cezasız kalmıyormuş. Boşu boşuna sanık sandalyesindeyim. Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum.


-Şafak Yürekli: Vatan sağolsun.


Söz alan diğer sanıklarda suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerine karar verilmesini istediler. Öte yandan sabah saatlerinde duruşmaya katılmayan tutuklu sanık emekli Albay Ahmet Küçükşahin de öğleden sonra duruşmaya katıldı.


DURUŞMAYA ARA VERİLDİ


Duruşmada bütün sanıkların duruşmada son sözünü söylemesinin ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, "Son sözler söylendi. Esas hakkındaki hükmü açıklamak üzere duruşmaya ara veriyoruz. Ne kadar süreceğini bilemiyorum ama bugün itibariyle duruşmaya devam edeceğiz" dedi.


SANIK YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


Mahkeme Başkanın bu sözlerinin ardından izleyiciler bölümünde alkış sesleri yükseldi. Bazı sanık yakınlarının da gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatlarının da izleyici bölümünde duruşmayı izledikleri görüldü.


SANIKLARIN 20 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMALARI İSTENİYOR


İddianamede, tüm sanıkların "Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs"suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Balyoz Davası'nın ilk duruşması 16 Aralık 2010 tarihinde başlamıştı.