İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, bugün saat 10.00 sıralarında Aksaray, Küçüklanga Caddesi, Asımbey Sokak, Akçal İş Merkezi’ne geldi. Ekipler, beş katlı iş merkezinde bulunan ve Atılım Gazetesi ile Etkin Haber Ajansı’nın teknik işlerini yapan Güneş Ajans’ta arama başlattı. İçeride bulunan 15 çalışanın dışarıya çıkmasına izin verilmedi, iş merkezinin bulunduğu sokakta da güvenlik şeridi oluşturuldu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve bir grup partili, çalışanlara destek olmak için binanın önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Atılım Gazetesi’nin de terör örgütü MLKP’nin yayın organı olduğu iddiasıyla arandığını belirten ESP’liler, polisi protesto etti. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Ne özgür basın emekçilerine uygulanan gözaltı ve tutuklama kararları meşrudur; ne de buradaki baskın ve arama kararı meşrudur” dedi. Son zamanlarda yaşanan baskıları "ileri faşizm" uygulamasına benzeten Figen Yüksekdağ, “İlerici demokratları bu uygulamaya karşı çıkmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Açıklamanın ardından topluluk üyeleri, olaysız dağıldı. Bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin, Atılım Gazetesi çalışanlarına destek olmak için bugün 17.00’da Beyoğlu Mis Sokak üzerinde ‘Atılım Gazetesi’ dağıtacağı açıklandı.



(BB)