Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar'ın, sanal alemdeki hayranları her geçen gün artıyor. 100'üncü gün pastasını Akdeniz Böbrek Hastaları ve Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Mehmet Şahan'ın ile birlikte kesen Acar, "İlgi ve sevilmek tabi ki güzel bunu kim istemez" diye konuştu. Bir gün önce sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık bin 500 kişi tarafından tıklanarak arkadaşlık teklifi aldığını söyleyen Uğur Acar, yayınlanan son fotoğraflarının ardından tıklanma sayısının ikiye katlandığını ancak tamamı ile irtibat kurmasının imkansız olduğunu söyledi. 
Sanal alemde gördüğü yoğun ilgi nedeniyle çok memnun olduğunu söyleyen Acar, pasta kestikten sonra da dizüstü bilgisayarından, kendisine yazan arkadaşlarına cevap verdi.
A.Ü Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ise Uğur Acar'ın sağlık durumunun 100'üncü günde de çok iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ömer Özkan "Uğur gerek psikolojik, gerekse fiziksel anlamda çok güçlü bir genç. Onun azimli ve bu denli güçlü olması bizim de işlerimizi kolaylaştırıyor. Uğur artık kontrollü olarak doğal yaşamına devam edebiliyor. Tedbir amaçlı bir süre daha kontrolde tutmak istiyoruz. Gülme, gibi mimik hareketlerini yapabiliyor" diye konuştu.
EA(SU/SSA)