Özel uçakla Uşak Havaalanı’na gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, önce Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’i makamında ziyaret etti. Uşak’ın son 10 yılda güzelleştiğini ve geliştiğini belirten Bakan Bayraktar, "Uşak insanı müteşebbis ve çalışkandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun manifestosunu Uşak’ta görebilirsiniz. Uşak dokuma ve tekstilde şampiyonlar arasında yer alıyor. Kentsel dönüşüm yatırımlarını getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti Uşak İl Başkanlığı’na geçen Bakan Bayraktar, buluştuğu partililere hükümetin politikaları, icraatlarını anlattı. Dünyada ekonomik krize karşın Türkiye istikrar ve gelişme içinde olduğunu ileri süren Bayraktar, "Kentsel dönüşüm olmazsa olmazlardan birisidir. Afetler yıkacak bir ev bulamasın istiyoruz. Yıkılacak ev olursa da içi boş olsun. Yeni Afet Kanunu insanların hayatlarını korumaya yöneliktir. Bu yasayı rant kelimesi ile ifade etmek ve konuşmak büyük haksızlıktır. Bakanlık olarak 2013 bütçemize Kentsel Dönüşüm için 600 milyon lira para koyacağız. Bu parayı vatandaşlarımıza harcayacağız. Vatandaşımız eviyle ilgili risk görüyor ve yenisini yapmak istiyorsa ve ihtiyaç sahibi ise bu vatandaşlarımıza kira yardımında bulunacağız. Banka kredisi ile ev alan vatandaşlarımıza da bankanın aldığı kredinin faizine yüzde 5 destek vereceğiz. Bu projemize rant gözüyle bakıp konuşanlar rant bunun neresinde? Çarpık yapıları, şehirlerimizden söküp atalım. Her kesimden destek bekliyoruz. İspanya ve Güney Kore kişi başı gelirlerini yükselterek kentsel dönüşüm işini başardı. Biz de Güney Kore’den daha iyi olacağız. AK Parti halkın hizmetindedir" diye konuştu.

Bakan Bayraktar daha sonra Eski Tabakhane Bölgesi’nde, Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yapımı tamamlanan Dokumacılar Sitesi’ndeki 180 işyerinin sahiplerinin belirlenmesi için düzenlenen kura çekimi ve tapu teslim törenine katıldı, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan’la aynı yerde TOKİ tarafından yaptırılacak 216 konut projesinin temelini attı.

Buradan, Ovademirler Köyü’nde giden Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni hizmete açtı.

Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde de bulunan Bakan Bayraktar, atları öperek sevdi. Kadınlarla erkeklerin cirit gösterisini izleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, özel uçakla Uşak’tan ayrılarak Ankara’ya döndü.