Kalp yetmezliği teşhisi konulduktan sonra 2 yıl boyunca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nde yapay kalpe bağlı yaşayan Manisalı Barış Keklik, yeni kalbiyle ilk doğum gününü kutladı. Kasım ayında yeni kalbine kavuştuktan sonra özgürlüğün tadını çıkartan Barış’ı doğum gününde, nakil sürecinde yanında olan arkadaşları yalnız bırakmadı. İzmir’de bir oyun merkezinde kutlanan doğum günü sırasında Barış Keklik, palyaçolarla birlikte pastasındaki mumları üfleyip söndürdükten sonra gönlünce eğlendi. Yeni kalbine alıştığını söyleyen Barış, "Bugün 13 yaşıma bastım. Yeni kalbimle istediğim gibi hareket ediyorum, istediğimi yapıyorum" diye konuştu.

Annesi 32 yaşındaki Kıymet Keklik ise, oğlunun diğer çocuklar gibi koşup oynadığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle dedi:

"Yeni kalp takılalı 3 ay oldu. Barış bu süre içinde hastanede yattığı iki yıl boyunca yapamadığı şeyleri yapıyor, özgürlüğünün tadını çıkartıyor. Eskisinden daha sağlıklı, yerinde duramıyor."

Barış Keklik için doğumgünü kutlamasını düzenleyen Tayfun Erdem ise kendisinin de 5.5 yıl önce kalp nakli olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Yeni kalple ilk doğumgünü çok önemli. Bu yüzden gerek hastane gerekse de nakil sırasında Barış’ın yanında olan sivil toplum örgütleri, arkadaşları, kan verenler, sürekli onunla birlikte olanlar olarak doğumgününde de yalnız bırakmak istemedik. Barış’ın bu neşeli halini gördükçe organ naklinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor."



TG(İÖ/İD)