Olay, 7 Eylül Cuma günü  saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Peyami Safa Mahallesi Atmaca sokak girişinde meydana geldi. Olaydan yaklaşık 4 gün önce evlenen garson Ersin Çelik ile Hatice Çelik, kent merkezinde market alışverişi yapıp, bir süre gezdikten sonra tramvayla evlerine döndü. Tramvaydan inip yürüdükleri sırada evlerine 15 metre kala genç çift, sopalı saldırıya uğradı. Saldırganlar kanlar içinde yere yığılan  Hatice Çelik'in kolundaki 6 bilezeği alıp kaçtı. 1 bilezik de rayların üzerine düştü. Başlarından ağır yaralanan Çelik çifti, ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin ameliyatı olan ve 3 gün yoğun bakımda kalan Ersin Çelik ile ön dışlerinin bazıları kırılan Hatice Çelik, tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu oldu. Saldırganları görmediğini belirten çiftten Hatice Çelik, saldırganlarının birinin elini ısırdığını söyledi.

POLİS 350 KİŞİNİN ELİ KONTROL EDİLDİ

Hatice Çelik'in ifadesinden yola çıkan Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği'nin oluşturduğu özel ekip, Çelik çiftinin çevresindeki 350 kişinin ifadesini başvurup, elllerinde ısırık izi olup olmadığını inceledi. Herhangi bir bulguya rastlayamayınca, genç çiftin saldırının olduğu gün neler yaptığını araştırdı. Çelik çiftinin alışveriş yapıp, bir pizzacıda yemek yerken, üstüne kola dökülen Hatice Çelik'in ceketini çıkartıp çantasına koyduğunu, daha sonra Alaeddin Tepesi'ndeki çay bahçesinde oturduklarını ve kent meydanının çeşitli yerlerinde birlikte fotoğraf çektirdiğini saptadı.

800 DAKİKALIK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Bunun üzerin Çelik, çiftinin uğradığı her noktayı tek tek kontrol eden polis, yaklaşık 800 dakikalık Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Mobese kayıtlarında Çelik çiftinin evlerine dönmek üzere tramvaya bindiği sırada bir kişinin arkalarından takip ettiği, daha sonra da motosikletle gelen arkadaşıyla birlikte şüphelinin uzaklaştığını saptadı. Motosikletin markası belirleyip, aynı markadaki 400 motosikleti inceledi.

ŞÜPHELİ 'FOTOĞRAFTAKİ BENİM' DEYİNCE YAKALANDI

Aynı zamanda Çelik çiftini takip eden şüphelilerden birinin yürümekte güçlük çektiğini saptadı. Polis, şüphelinin mobesse kayıtlarındaki görüntüsünden fotoğrafını çıkartıp Alaeddin Tepesi'nde ve Zafer Meyda'nın arama yaptı.  Dün gece yürümekte güçlük çeken birisini fark eden polis, şüpheliyi durdurup elindeki fotoğrafı göstererek "Bu sen misin?'' diye sordu. Durdurdukları Ahmet Olgaç, fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu söyleyince gözaltına alındı. Ardından yakınında bulunan diğer şüpheli İbrahim Büke de gözaltına alındı. 2 şüpheli, suçlamaları kabul etmedi. Şüphelilerin ellerinde yapılan ısırık izi incelemesinde Olgaç'ın avuç içinde ısırıktan dolayı doku kaybı olduğu saptandı.

GENÇ ÇİFTİ 2.5 SAAT TAKİP ETMİŞLER

Yapılan sorgulamanın ardından suçlarını itiraf eden şüpheliler, Çelik çiftini Alaeddin Çay Bahçesi'nde otururken gördüklerini ve Hatice Çelik'in kolundaki bilezikleri fark etmelerinin ardından çitfti 2.5 saat takip ettiklerini söyledi. Tramvaya bindikten sonra da  motosikletle takip ettiklerini, genç çift indikten sonrada motosikleti o bölgedeki inşaat alanına bırakıp sopayla saldırıp, bilezikleri aldıktan sonra yürüyerek kaçtıklarını ve bir gün sonra da motosikleti bıraktıkları yerden aldıklarını anlattı.

BİRBİRİNİ DE DOLANDIRMIŞLAR

Saldırganların, Hatice Çelik'in kolundan aldığı bileziklerden 4'ünü Ereğli İlçesi'ne gidip bir kuyumcuya sattıklarını ve parayı da harcadıkları belirlendi. İbrahim Büke'nin ise arkadaşı Ahmek Olgaç'a genç kadının kolundan 4 bilezik aldığını söyleyip, bileziklerden birini kuyumcuya sattığını, diğerini de motosikletin gizli bölmesine sakladığı ortaya çıktı. Şüphelilerden İbrahim Büke'nin, baldızının da bileziklerini gaspa teşebbüs ettiği öne sürüldü.

2 şüpheli yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

 

TY(İA/COŞ)