Yapıldığı 1968 yılında, Erzurumlu olan Türkiye'nin dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in adı verilen 17 bin seyirci kapasiteli stadyumda Erzurumspor 42 yıl maçlarını oynadı. 2011 Dünya Üniversitiler Kış Oyunları'nda 26 milyon liraya yenilenerek tribünlerinin üzeri kapatılan ve üflemeli olarak yukarıdan ısıtılan stadın adı 'Yeni Erzurum' olarak değiştirildi vestadyumda Kış Oyunları'nın açılış- kapanış törenleri gerçekleştirildi.

Derbi maça ev sahipliği yapacak olan 23 bin 700 koltuklu Yeni Erzurum Stadyumu'nun adı önceki gün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürpriz bir şekilde yeniden değiştirildi. 'Yeni Erzurum' ismi tutmadığı için, halkın büyük bir bölümü ve yerel gazetelerin hala 'Cemal Gürsel Stadı' olarak adlandırdığı stada, bu kez Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir'in adı verildi.

BAKAN KILIÇ'IN TALİMATI

Stadyumun tabelasının Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi değiştirileceğini  belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Universiade'den sonra stadın ismi 'Yeni Erzurum' olarak değiştirilmişti. Yeni Erzurum Stadyumu'nun ismi, Bakanımız Suat Kılıç'ın verdiği talimat ile 'Kazım Karabekir Stadyumu' olarak değiştirildi. Müsteşar yardımcımız ve bakanlığımız talimatı doğrultusunda bununla ilgili yazışmaları yaptık. Böylece Yeni Erzurum stadyumunu Kazım Karabekir stadyumuna çevirmiş olduk. Yetiştirebilirsek tabelayı süper kupadan önce değiştirmiş olacağız. Bundan sonra isim öyle kalacak."

Tİ(KS/COŞ)