Geçen 6 Nisan'da 48 metrelik bölümü çöken ilçenin girişindeki Çaycuma Köprüsü'nün yerine aynısı yapılacak. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, yıkılan köprünün bulunduğu yere yapılacak 255 metre uzunluğundaki köprünün ihalesini alan inşaat firmasının önümüzdeki hafta çalışmaya başlayacağını söyledi.

Başkan Gülşen, köprünün ayakta kalan bölümünün yıkılmasından hemen sonra şantiyenin kurulacağını kaydetti. Başkan Gülşen, 7 milyon 250 bin TL'ye mal olacak köprünün ayak sayısının, şu anda kullanılan yanındaki köprüyle aynı olacağını ifade etti. Yeni köprünün, su seviyesinden itibaren dip uzunlukları 25 metre olacak ayaklarına taş tahkimat yerine kazıklı tahkimat uygulanacağını da kaydeden Başkan Gülşen, şöyle dedi:

"Köprünün ayaklarında mevcut durumda taş tahkimat uygulanmış. 2010'da yapılan bu taş sedde, zamanla suyun debisi yükseldikçe yırtılmış. Şimdi bu taş tahkimatın yerine yeni köprüde kazıklı tahkimat olacak. Köprünün her ayağının hizasına birer kazık konulacak. Böylece köprünün ayakları, suyun şiddetinden korunacak."

ÖLENLER ANISINA ANIT YAPILACAK

Başkan Gülşen, köprüden Filyos Çayı'na düşen, aralarında babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 15 kişi anısına köprünün yanına bir anıt yapmayı planladıklarını da söyledi. Başkan Gülşen, Filyos Çayı'na düşenlerden 10'unun cesedi bulunurken, 5 kişinin hala kayıp olduğunu da hatırlattı.



EÇ(EE/AAA)