Olay, Konya'nın Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi Uysallar Sokak'ta 28 Kasım 2007 tarihinde meydana geldi. Ayakkabı imalathanasinde çalışan ve eşinden ayrı yaşayan 29 yaşındaki Kemal Akın'ın işe gitmediği ve kendisinden haber alamadığı iddiasıyla ağabeyi 37 yaşındaki Ali Akın tarafından polise kayıp başvurusunda bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler çalışma başlattı ancak, Kemal Akın bulunamadı. 2010 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri dosyayı yeniden açtı.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Kemal Akın'ın öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerinde duran ekipler yakın çevresinde inceleme başlattı. Yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuran polis, kayıp olan Kemal Akın'ın zaman zaman sabah erken saatlerde yengesi Hacer Akın'ın evine gittiği ve yengesiyle ilişkisi olduğu duyumuna ulaştı. Bunun üzerine Hacer Akın ve eşi Mehmet Akın'ın ifadelerine başvurdu. Çift ifadelerinde Kemal Akın'ın 'Vanlı Ayşe' ismini verdiği sevgilisi bulunduğunu ve onunla birlikte ortadan kaybolmuş olabileceğini söyledi. Araştırmayı bu yönde sürdüren polis, 'Vanlı Ayşe' isminde bir kimse bulunmadığını belirledi. Çiftin yalan ifade verdiği üzerinde duran polis kaybolan Kemal Akın'ın yengesinin Isparta'da gazino işleten ağabeyi 35 yaşındaki Mehmet Akın'ın da olaydan 1 gün önce Konya'ya geldiğini ve Kemal Akın'ın kaybolduğu gün şehirden ayrıldığını belirledi. Kemal Akın'ın yengesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla aile içi infaz edildiği ihtimali üzerinde duran polis, yengesi 33 yaşındaki Hacer Akın, ağabeyi 35 yaşındaki Mehmet Akın, yengesinin kardeşleri 38 yaşındaki aynı isimdeki Mehmet Akın, 26 yaşındaki Abdurrahman Akın ve 37 yaşındaki Meryem Sayan'ı gözaltına aldı.

"DÖVÜP, SONRA ÖLMESİNİ BEKLEMİŞLER"

Gözaltına alınan şüpheliler polisteki sorgusunun ardından Kemal Akın'ı öldürdüklerini itiraf etti. Yenge Hacer Akın'ın ağabeyi Mehmet Akın'ın polise, ifadesinde şunları söylediği belirtildi:

"Eniştem bana ablamın kardeşiyle ilişkisi olduğundan şüphelendiğini söyledi. Bunun üzerine Kemal ile konuşmaya karar verdik. Eniştem de kerdeşine telefon açarak eve çağırdı. Daha sonra kendisi evden ayrıldı. Kemal eve geldiğinde bizi görünce biraz korktu. Kardeşimle ilişkisi olup olmadığını sorduğumda tepki gösterdi ve üzerime saldırdı. Ben de karşılık vererek yumruk attım. Kafasını kapıya vurunca hareketsiz şekilde yerde kaldı. Sonra ellerini ayaklarını bağladık. Bir süre sonra kontrol ettiğimizde nefes almadığını ve öldüğünü gördük. Gece geç saatlerde de Bozkır'a giderek araziye attık." 

BÖLGEDE KAFATASI BULUNDU

Kemal Akın'ın Bozkır İlçesi'nde bırakıldığı piknik alanına giden polis ekipleri kapsamlı inceleme yaptı. Ancak, ceset ile ilgili bir bulguya rastlamadı. 2008 yılında aynı bölgede pikniğe giden bir ailenin insana ait bir kafatası bulduğu ve Jandarmaya teslim ettiği bilgisine ulaşan polisin, kafatasının Kemal Akın'a ait olabileceğini ihtimali üzerine incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na göndereceği bildirildi.

Poliste sorguları tamamlanan şüpheliler Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliyeye sevk edildi.