Bitlis'te geçen hafta etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirirken, 343 köy yolu da ulaşıma kapandı. Kavakbaşı Beldesi'ne bağlı Arpalıseki Köyü'nün Ardıç Mezrası'nın yolu ise 15 gün önce ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılmasına çalışılırken, Kavakbaşı Beldesi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ardıç Mezrası'nın yolunun kardan kapalı olması, mezrada yaşayan insanlarla birlikte hayvanları da sıkıntıya soktu. Mezradaki yem stokları tükenince yaklaşık 5 bin küçükbaş hayvan açlıkla karşı karşıya kaldı.

Mezrada yaşayan bir grup vatandaş, hayvanlarına yem alabilmek için 10 kilometrelik yolu yürüyerek Bitlis'e geldi. Hayvanları için 40 ton yem alan köylüler, yemleri mezraya ulaştırmak için de kapı kapı dolaşarak yardım istedi. Yemleri mezraya ulaştırma imkanlarını olmadığını anlatan köylüler, Valilik başta olmak üzere belediye ve İl Özel İdaresi'ne giderek yollarının açılmasını istedi. Kavakbaşı Beldesi'ne bağlı oldukları için yol açma konsunda kimsenin kendilerine yardımcı olmadığını ileri süren köylüler, sadece Bitlis Belediyesi'nden Kavakbaşı Belediyesi'ndeki karla mücadele araçlarında kullanmak üzere mazot desteği aldı.

Yemleri mezraya ulaştıramazlarsa hayvanlarının telef olacağını anlatan köylülerden İsa Yetkin, bir an önce kendilerine yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkin, "Yaz aylarında stokladığımız yemlerimiz bitti. Hayvanlarımızın hepsi şimdi açlıkla karşı karşıya. Yolumuz açılmazsa yaklaşık 5 bin hayvan telef olacak. Yolumuz açılırsa 40 tona yakın yem götüreceğiz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi.