Yaban domuzlarının tarım alanlarına zararlar vermesi nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kocasinan Ziraat Odası tarafından sürek avı düzenlendi. 40 avcının katıldığı sürek avında sabahın erken saatlerinde bir araya gelen avcılar, önce kendi hazırladıkları av yeminini etti. 

SÜREK AVI YEMİNİ

Erciyes Avcılar Dernek Başkanı Kadir Demirkaya, “Ziraatçı arkadaşlara zarar veren domuzların tamamını yok edeceğimize, yavrulara zarar vermeyeceğimize, arkadaşlarımıza sahip çıkıp, birbirimize dikkat edeceğimize yemin ederiz'' diyerek ettiği yemini diğer avcılara da tekrar ettirdi. Avcılar, yeminin ardından Kocasinan İlçesi'ne bağlı Hasancı, Mollahacı, Höbek, Obruk ve Yüreğir köylerine 4’erli gruplar halinde dağıldı. Bölgeyi karış karış gezen avcılar gördükleri domuzları avlarken diğer arkadaşlarına da yüksek sesle bağırarak haber verdi.

VURULAN DOMUZ ÖNÜNDE FOTOĞRAF

Domuz avına katılan Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Aydın Çalışkan ile Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, avcılar tarafından vurulan bir domuzun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Aydın Çalışkan, alınan izinlerin ardından yaban domuzlarıyla mücadele amaçlı sürek avı düzenlendiğini belirterek, köylerde yaban domuzları tarafından tarım alanlarına zarar verildiğini ve köylülerinde bu konuda şikayetçi olduklarını kaydetti. Yılın son sürek avını da gerçekleştirdiklerini ifade eden Çalışkan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılı bir av oldu” dedi. Dağıtılan bin 300 kurşunla sürek avının düzenlenmesine destek veren Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ise Tarım İl Müdür Vekili Aydın Çalışkan ile avcılara teşekkür etti.

Avcılardan 57 yaşındaki işçi emeklisi Abdurrahman Lekesizel, ansızın karşısına çıkan domuza ateş ettiğini ancak domuzun yaralanmasına rağmen kaçtığını söylerken, bir diğer avcı 61 yaşındaki emekli Hatem Şevkli ise çalılıkların arasından çıkan domuzu avlamak için büyük mücadele verdiğini ve çalılar nedeniyle vücudunun bazı yerlerinin zarar gördüğünü dile getirdi.