Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası'na katılan 17 ülkeden aralarında 3 Türk’ün de bulunduğu 70 erkek pilotun arasından sıyrılmayı başaran Corinna Schwiegers Hausen, 8 günde 3 kez hedefe gol yaparak 12’nci sıraya yükseldi. Yarışmanın tek kadın sporcusu olan Hausen, Avrupa’daki yarışlara kıyasla Kayseri’dekinin daha güzel olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"15 yıldır uçuyorum. Bu organizasyon harika. Kadın olarak buraya Avrupa’dan yelkenkanat ile gelmek çok zor. Üstelik çok pahalı. Rusya’dan da katılacak kadın arkadaşlarım vardı ama, masraflar ve uzaklık nedeniyle gelemediler. Kadın için bu spor çok iyi bir dal. Bünye olarak çok devasa bir fiziğe sahip değilim ama yelkenkanat ile de çok rahat uçabiliyorum."

'ALİ DAĞI, YELKENKANAT İÇİN ÇOK İYİ YER'

Yarışmanın FAI gözlemcisi Flip Kohensiev, Kayseri’ye gelmeden önce bazı endişelerinin bulunduğunu ancak organizasyonu gördükten sonra düşüncesinin tamamen değiştiğini belirterek şöyle konuştu:

"Buraya gelmeden önce biraz endişeliydim ama, organizasyonu gördükten sonra her şey yelkenkanat için çok güzel ve yolunda gidiyor. Müthiş bir organizasyon. Organizasyon açısından hiçbir sıkıntımız yok. Burayı küçük bir yerleşim yeri gibi düşünüyordum fakat gördüm ki Talas ve Kayseri çok büyük ve güzel şehir. Ali Dağı yelkenkanat sporunun gelişmesi için çok iyi bir yer."

İTALYAN PİLOT BİRİNCİ OLDU

Yarışmanın 8’inci günkü resmi uçuşunda 17 ülkeden 71 pilot, teknik heyetten aldığı güzergah ve hava durumu brifinginin ardından son hazırlıklarını tamamladı. Görevlilerin uçuş için izin vermesiyle gökyüzüne süzülen yelkenkanatçılar bir yandan özgürlüğün tadını çıkartırken, diğer yandan 135 kilometrelik Pınarbaşı Kaynar hedefine gol yapmaya çalıştı. Kadın erkek çoluk çocuk çok sayıda vatandaşın da büyük heyecanla izlediği yarışmada 8'inci günün dereceleri belli oldu. Kıyasıya mücadelenin sergilendiği yarışmada pilotlar birbirlerini geçmek için ter döktü. 12 yarışmacının gol yaptığı şampiyonada İtalyan Alessandro Ploner 5660 puanla yine günün birincisi olurken, Çek Cumhuriyeti’nden Dan Vyhnalik 5257 puanla ikinci ve Slovak Primoz Gricar 4785 puanla üçüncü oldu.

Günün sonunda takımlarda ise birinciliği İtalya, ikinciliği Slovenya ve üçüncülüğü de İspanya elde etti. Yarışma, yarın yapılacak kapanış töreninin ardından sona erecek.

DÖ(OE/COŞ)