Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Turgutreis Beldesi Alihoca Burnu'nda düzenlenen, 16 il ve 45 kulüpten 222 sporcunun katıldığı Amiral Turgutreis Optimist-Laser Yarıyıl Kupası yarışlarının final günü sporcular rakiplerinden çok, zaman zaman hızı saatte 40 kilometreyi aşan rüzgarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ali Hoca Burnu ve Yunanistan'a ait İstanköy Adası (Kos) arasında fırtına nedeniyle yelkenleri yırtılıp direkleri kırılan sporcular zor durumda kaldı. Rüzgar ve dev dalgaların etkisiyle açık denize sürüklenip dönemeyen yelkencilerin yardımına hakem ve antrenörler koştu. Laser ile opimist sınıfı tekneler ve içerisindeki sporcular zodyak bota iple bağlanarak çekilip karaya kadar getirildi.

Yarışmaların uluslararası sulara çok yakın uzaklıkta yapılması nedeniyle Güllük ve Yunanistan'a ait Leros adasındaki limanlardan İsrail'e giden kuru yük gemileri yarışma parkuruna çok yakından geçince herkes heyecanlandı. Bölgede görev yapan 11 No'lu Sahil Güvenlik botu kuru yük gemilerine uyarı yapmak zorunda kaldı.

Nisan ayında İtalya'da yapılacak Garda Meeting Uluslararası Optimist Yarışmaları'nda Türk Milli takımını temsil edecek 7 sporcuyu seçme niteliği taşıyan yarışmaların son gününde genel klasmanda Era Bodrum Yelken Kulübü'nden Recep Karabıyık 1'inciliğini sürdürürken, Körfez Yarımca Yelken Kulübü'nden Ömer Işık 2'inci Turgutreis Belediyesi Yelken Kulübü'nden Onur Cemil Mandalinci de 3'üncü olarak son gün yarışmalarına başladı.

Bugün düzenlenen final yarışlarının ardından akşam saatlerinde dereceye giren sporculara madalyaları Turgutreis D Marin Marina'da düzenlenecek törenle verilecek.



YA(AÖ/İD)