İzmir Bölgesi kulüplerinden Foça Yelken İhtisas Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi ve Urla Yelken Kulübü teknelerinin teslim edildiği törene Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkan Vekili Özgür Ulu, Foça Emniyet Müdürü Erhan Zeren, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, TYF Asbaşkanı Neylan Günay, TYF Yönetim Kurulu Üyeleri, Karşıyaka, Urla, Foça Yelken Kulüpleri başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

TYF Başkanı Nazlı İmre, hem yetişkinlere, hem gençlere hem çocuklara eğitim verme olanağı sağlayan Topper Topaz Omega tekneleri ile eğitimlere standart getirmek, çok sayıda kişiye yelken eğitimi vermek ve yelkencilerin tecrübelerini artırmayı, açacakları kurslar ile kulüplerine de gelir sağlamasını amaçladıklarını söyledi. Teknelerin 'Eğitim Katkı Payı' fonundan malzeme temin etme faaliyetleri kapsamında alındığını belirten İmre, tekne tahsis edilen kulüplerin belirlenmesinde de geçen yıl yapılan yarışmalarda sporcu yetiştirme, etkinliklere katılma ve başarı oranlarının dikkate alındığını vurguladı. İmre, “Teslim ettiğimiz tekneler bu işe baş koymuş, çaba göstermiş kulüplerimize bir teşekkürümüzdür. Öncelikle yelken sporunu yaymak ve çok sporcu yetiştirmek istiyoruz. Bir yandan şampiyon yetiştirirken bir yandan geniş kitlelere ulaşarak sporcu sayısını arttırmak için bu programa geçmiş bulunuyoruz. Bu program kapsamında bugün İzmir’in Foça, Karşıyaka ve Urla, yarın Muğla’nın Bodrum, Göcek, Turgutreis ve Martı Yelken Kulüplerine teknelerini teslim ediyoruz. Bu partinin son teknesini Tekirdağ’lı yelkencilere vereceğiz” dedi.

Foça Kaymakamı Adem Arslan böyle bir hediyeyi Foçalı yelkenciler adına almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, federasyon başkanı ve yetkililerine teşekkür etti. Arslan, “Biz denizle yaşayan bir ilçe olarak denizle ilgili tüm sporları yapmak için elimizdeki tüm imkanlarla hazırız. Yeter ki gençlerimizi ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızı spora teşvik edecek etmenlere sahip olalım. İlçe halkımızın ilgi, tutku ve azimleri bizi bu yönde daha gayretli olmaya itmektedir. İlçemizdeki yelken faaliyetleri geçen yıldan daha fazla ve daha başarılı olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkan Vekili Özgür Ulu, TYF Başkanı Nazlı İmre’ye birer teşekkür plaketi verdi. Foça Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Nevin Köylü, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Şubesi Başkanı Seyhan Evlioğlu, ARM Urla Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan tahsis sözleşmelerini imzalayarak teknelerini teslim aldı. Tören sırasında Foça Yelken İhtisas Kulübü’nün (FYİK) yelkencileri Küçükdeniz’de gösteri yaptı.

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından da önerilen “Topper” tekneler de aynı anda 5 genç veya 3 yetişkin yelkenci adayına temel yelken eğitimleri verilebiliyor.



SG(İÖ/AAA)