Olay dün merkez Canik İlçesi Demirci Köyü'nde meydana geldi. İddiaya Recep Ş., yaklaşık 1 ay önce sevdiği kızı kaçırınca aileler arasında husumet başladı. Amca Fikri Ş., araya girip tarafları ikna etmeye çalıştı. Ancak kız tarafının başlık parası ve takı talebi karşısında çaresiz kaldı. Yeğeninin kendisi hakkında küfürlü konuştuğunu iddia eden amca Fikri Ş., cadde üzerinde durdurduğu Recep Ş.'nin başına elindeki tabancayı dayadı, ardından da tetiğe bastı. Tabanca ateş almazken, büyük korku yaşayan Recep Ş., jandarmaya gidip şikayetçi oldu.

Jandarma, olaydan sonra kaçan Fikri Ş.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Evinde yapılan aramada kuru sıkı tabanca ele geçti. Gözaltına alınan amca Fikri Ş., "Yeğenim kız kaçırdı. Ben de arada husumet oluşmasın diye devreye girip kızı ailesine teslim ettim. Daha sonra 'Gelip isteriz gelinlikli duvaklı evlenir' dedim. İstemeye gittik. Başlık parası ve takı isteyince bu iş olmadı. Bunun üzerine yeğenim bana kin güdüp hakkımda ağza alınmayacak şeyler söylemiş. Bunları duyunca sinirlendim ve evden aldığım kurusıkı tabancayla korkutmak istedim" diye konuştu.

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edilen Fikri Ş., çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HÇ(İS/SS)