Trafik denetimlerinde eksiklerinden dolayı ceza kesilen binlerce motosiklet ve araç, sahipleri tarafından geri alınmayınca Bamyasuyu ve Sırrın mahallelerinde bulunan yediemin otoparklarında çürümeye terk edildi. Yer olmayınca üst üste konulmaya başlanan araçlar görenleri şaşkına çevirirken, vatandaşlar gördükleri manzara sonrası otoparkları, 'Araç mezarlığı' olarak yorumlamaya başladı.

11 yıldır yediemin otopark işletmeciliği yapan Mahir Öğe, trafik kurallarına uymadıkları veya eksikleri nedeniyle şu anda 4 bin motosiklet ile 600 aracın kendi otoparklarında bulunduğunu söyledi. Öğe, "11 yıldan bu yana sahipleri tarafından geri alınmayan motosiklet ve araçlar çürümeye başladı. 10 dönümlük alandaki otoparkta yer kalmayınca, yeni gelen motosiklet ve araçları, yıllardır geri alınmayan motosiklet ve araçların üzerine koymaya başladık. Bu manzara vatandaşı da bizi de rahatsız ediyor" dedi.

Mahir Öğe, trafikten men edilerek otoparka çekilen motosiklet ve araçların, sahipleri tarafından alınmayınca devlet hazinesine ait olması ve çürümeden satılmasını istedi.  Mahir Öğe, şöyle konuştu:

"Burada vergi borcundan, özel şahıslara olan borcundan hacizli yakalamalı araçlar var. Muayenesi, sigortası gecikmiş otomobiller var. Ancak Milli Emlak bir türlü bu araçları ihaleye çıkartıp satmıyor. Bunun için biz oldukça mağdur duruma düştük. 11 yıldır otoparkta bekletilen bu araçların sayısı giderek artıyor ve koyacak yerimiz kalmadı. Otoparkımızda bekletilen motosiklet başına günlük 5 lira, otomobilden ise 10 lira otopark ücreti almamız gerekiyor. Ancak mal sahibi otopark ile kendisine verilen cezayı hesapladığı zaman aracından daha çok para ödemesi gerektiğini anlayınca bırakıp gidiyor. Yağmur, kar, güneş altında bekletilen bu araçlar göz göre çürümeye terk ediliyor. Bu milli servetin biran önce satılıp devletin kasasına konulması için yetkililerin duyarlı davranmasını istiyoruz."

Otopark işletmecileri, yediemin olarak trafikten men edilen motosiklet ve araçların tüm sorumluluklarının kendilerine ait olduğunu, buna karşın hak ettikleri parayı kazanamadıklarından da şikayet etti.



AL,ÖP(HK/BT)