Kozanlı Beldesi'ne 12 kilometre uzaklıktaki yaylada çoban, 3 çocuk babası 46 yaşındaki İsa Gölcük, 3 kuşaktır aynı yaylada oturduklarını, evlerinde elektrik ve su bulunmadığını söyledi. Gölcük, yaklaşık 1 kilometre ileride yaylada elektrik olduğunu belirterek, "Benim 3 çocuğum var. Derslerini kandil ışığı altında yapmaya çalışıyor. Bu çocuklar nasıl okullarında başarılı olacak'' dedi.

BAŞBAKANLIĞA SERVİS ŞİKAYETİ

Çocuklarının Kozanlı beldesindeki okulda öğrenim gördüğünü söyleyen İsa Gölcük, taşımalı eğitim kapsamında çocuklaranı alması gereken servisin 3 kilometrelik bozuk yayla yolu nedeniyle gelmediğini, durumu Başbakanlık iletişim merkezine iletmesinin ardından pazartesi günü servis aracının geleceğinin kendisine bildirildiğini açıkladı.

ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERİN YAZISI

Gölcük, çocuklarının artık okula gidebeliceğini belirterek, "Ama derslerinden geri kalmış bir halde başlayacaklar. Eğer biz bu girişimde bulunmasaydık hala okula gidemeyeceklerdi. Üstelik okuldan devamsızlık kağıdı geldi. Çocuklarınızı okula gönderiniz yoksa kolluk kuvvetleri aracılığıyla okula getiririz, diyorlar. Ben çocuklarımı göndermek istemiyorum demedim. Servis aracı gelmediği için yaklaşık 2 haftadır gidemediler'' diye konuştu.

KANDİL IŞIĞINDA DERS

Su ihtiyaçlarını tulumba yöntemi ile çözdüklerini söyleyen İsa Gölcük'ün eşi Fadime Gölcük ise, ''Biz bu yaylada iki hane olarak yaşıyoruz. Çocuklarım, eşim, eşimin anne ve babası ile kız kardeşi. Ama bugüne kadar hiç elektrikle tanışmadık. Yaptığımız yemekler, aldığımız gıdalar buzdolabı kullanamadığımız için iki gün içinde bozuluyor. Çocuklarım derslerini ya gündüz ya da kandil ışığı altında yapmaya çalışıyor. Hangi devirdi yaşıyoruz. 1 kilometre ileride elektrik var, bizde yok. Bizim yerimiz yurdumuz burası. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Bu halimizle nereye gidebiliriz. Kayınpederim prostat ameliyatı oldu. Kayınvalidem ise yatalak hasta ''dedi.

8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Amine, 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Abdullah ve 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Zeynep Gölcük, bir an önce elektrikle tanışıp, derslerini daha rahat bir ortamda yapmak istediklerini belirtti.

Meram Elektrik Dağıtım Şirketi (MEDAŞ) yetkilileri, Gölcük yaylasındaki iki hanenin imar sahası dışında olduğu gerekçesiyle elektrik hattının döşenmediğini belirtti.



MÇ(İA/AK)