Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3 günde Hatay'a 5 top ve havan mermisi düştüğü belirtildi. Açıklamada vatandaşlara resmi makamların açıklamalarına itibar etmeleri ve sakin olmaları uyarısı yapıldı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöye denildi: 'Komşumuz Suriye’de devam eden iç çatışmalardan kaynaklı olarak, ilimiz sınır bölgelerine son 3 günde sınırımızdan, kimisi 50 metre, kimisi 1000 metre içeriye olmak üzere 5 top ve havan mermisi düşmüştür. Düştükleri yer, yerleşim yerlerinin tamamen dışında ve kırsal alandır. Olaylarda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Karşılık olarak anında misli ile cevap verilmiştir. Top mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince, sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruba karşı atıldığı değerlendirilmektedir. Basın-yayın organları ile sosyal medyada abartılı bir şekilde yer alan ‘Hatay’a çok sayıda bomba düşüyor’ haberleri, ilimiz dışında yaşayan vatandaşlarımız ve dış dünya tarafından ‘Hatay’ın şehir merkezine, ilçe merkezlerine sürekli top ve havan mermileri düşüyor’ algısına yol açmaktadır. ‘Hatay’a sürekli bomba düşüyor’ gibi bir algı oluşmasına yol açabilecek bu tür haberler ve başlıklardan kaçınılması, içerisinden geçilen nazik süreç açısından önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın resmi makamlardan yapılan açıklamalara itibar etmeleri, sakin ve soğukkanlı olmaları önem arz etmektedir.'



Mehmet EZER/ HATAY,



ME (YB/RT)