Hatay Valiliği, Suriye topraklarından atılan ikinci top mermisinin Türkiye'ye düştüğünü, buna karşılık Güveççi Hudur Karakolu'ndan 2 havan atışı ile karşılık verildiğini açıkladı. Top mermisinin düştüğü yerin, en yakın yerleşim yeri olan Güveççi Köyü'ne 1.5 kilometre, Güveççi Hudut Karakolu'na ise yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğu vurgulandı.

VALİ: TEHLİKE YOK

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, top veya havan topu mermisi düşen alanların sınır noktasındaki kırsal alan olduğunu il ve ilçe merkezleri ile yerleşim alanlarından bir tehlikenin söz konusu olmadığını bildirdi. Lekesiz, yaptığı açıklamada, "İl ve ilçe merkezimize top mermisi düşmedi. Düşeceğine de ihtimal vermiyoruz. İl merkezimiz sınırdan yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, ilçe merkezlerimizden en yakın olan Yayladağı, o da çatışmaların olduğu yere 15 kilometre mesafede. Havan topu veya top mermisinin düştüğü yerlerin, Hatay il ve ilçe merkezleriyle alakası yok. Top veya havan topu mermisi düşen alanlar, tamamen sınır noktasındaki kırsal alanda" dedi.

7 YARALI GETİRİLDİ

Bu arada Türkiye sınırlarına top mermisi düşmesine neden olan Suriye'nin İdlip kentine bağlı Harabjoz köyünde Suriyeli ordusu ile muhalifler arasında süren çatışmada yaralanan 7 Suriyeli, Yayladağı İlçesi'ne bağlı Görentaş Köyü'ne getirildi. Buradan ambulanslara alınan ve ateşli silahla yaralandığı belirtilen Suriyeliler, götürüldüğü Antakya Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

506 SURİYELİ SIĞINDI

Öte yandan Suriye'deki çatışmalardan kaçan 506 Suriyeli, bugün Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez Köyü'nden Türkiye'ye giriş yaptı. Halep ve çevresindeki yerleşim alanlarını terk ederek geldikleri Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan Suriyeliler, sınırda yapılan işlemlerinin ardından Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne götürüldü. Beraberinde günlük kullanım eşyalarını da getiren Suriyeliler, işlemlerinin ardından Adıyaman'daki kampa gönderildi. Suriyeliler arasında yaralı olduğu bildirilen 6 kişi ise tedavi için Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay),