Ordu’nun Ünye, Çaybaşı ve İkizce ilçeleri ile buralara bağlı beldelerin belediyeleri aldıkları ortak karar doğrultusunda Çaybaşı İlçesi İlküvez Beldesi'nde bulunan Göksü Yaylası'na Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi yapılması kararı aldı. Çalışmalar başlatılırken, tesisin yapılmasına tepki gösteren bölge sakinleri bugün yaylada biraraya gelip protesto gösterisi düzenledi. Göksu Yaylası'nda ellerine Türk bayrakları ve dövizler taşıyan 150 kişi, ateş yaktı. Kalabalıktakiler, depolama tesisi için ağaç kesimi yapan işçilere de tepki gösterdi.

Göksü Köyü'nün yakınında bulunan yaylaya çöp depolama alanı yapılmasını asla istemediklerini söyleyen 40 yaşındaki Nuran Çakır, "Yaylamızın çöplük haline getirilmesine müsade etmeyeceğiz. Burası hem orman alanı, hem de bu çevredeki köy ve beldelerin su kaynaklarının bulunduğu alan. Buraya çöp depolama tesisi yapılması halinde hem havamız, hem de suyumuz kirlenecek" dedi.

Eylem yapanların yanına gelen İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık ise kurulacak çöp tesisinin çevreye zarar vermeyeceğini belirterek, "Yapılacak tesis çok modern olacak ve çevreye asla zararı olmayacak" diyerek onları ikna etmeye çalıştı.

Jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız sona erdi.



ŞG(MS/SS)