Kaza saat 16.00 sıralarında Çevreyolu Gündoğdu Mahallesi girişinde meydana geldi. Emre Dursun yönetimindeki  yemek şirketine ait 26 UN 550 plakalı minibüs, yaya üst geçidinin yakınında yolun karşısına geçmek isteyen Hülya Soyözen'e çarptı. Evli 2 çocuk annesi Hülya Soyözen olay yerinde öldü. Minibüs şoförü Emre Dursun, polis tarafından gözaltına alındı.

Semt sakinleri kaza yerinin 30-40 metre yakınındaki yaya üst geçik köprüsünün kullanışsız olduğunu öne sürerek, "Merdivenler çok dik. Buradan özellikle yaşlı kişiler geçerken çok zorlanıyor. Bu yüzden de orta refüjdeki tel örgüler kırılıp vatandaşlar buradan geçiyor" dedi.

Yakınları Hülya Soyözen'in zaman zaman tarla işlerinde çalıştığını söyleyerek, "Son olarak patates toplama işinde çalışmıştı. Parasını almak için yolun karşısındaki bir eve gitmişti. Dönüşte minibüsün altında kalıp ölmüş" dediler.

Kazada ölen Hülya Soyözen'in cesedi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.