Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Serap Ergene, 2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz oyunlarında görev alacak 30 kişilik grup ile Alata sahiline gelerek Caretta Ceratta yuvalama alanlarında incelemelerde bulundu. Serap Ergene ve beraberindekiler, sabahın erken saatlerinde caretta yuvalama alanında temizlik çalışması yaparak, carettaların denize gitmesini izledi. Ergene, 2013 yılında Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nın simgesi olan Carettalar'ın en büyük yuvalama ve üreme merkezlerinden birinin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü sahili olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"30 kişilik grup ile carettaların yuvalama sahasında temizlik yapıp, onların gelişimi, üremesi, yaşam ve denize ulaşmaları konusunda bilgiler verildi. Carettalar'ın Akdeniz sahilinde üreme merkezleri çok az bulunmaktadır. Alata sahilinde 124 Caretta yuvası tespit ettik. Bu yuvaların büyük çoğunluğunda yavrular yumurtalardan çıkıp denizle buluştular. 60 günlük kuluçka döneminden sonra yumurtalardan çıkarak denize doğru yol alan yavruların boyu yaklaşık 5 santimetre oluyor. Bu yuvaların korunması ve bu canlıların hayata tutunması için bizlere büyük görev düşüyor."

Konuşma ardından Caretta yuvalama sahasını gezen grup, sahilde temizlik yapıp, Caretta yuvalarını inceledi. Caretta yuvasının birinde yeni yumurtadan çıkmış 3 Caretta yavrusunun denize yolculuğunu izleyen grup, o anları kameralarına kaydedip, fotoğrafını çektiler. Serap Ergene, Carettalar'ın yumurtlama, kuluçka, yuvalama, ve yaşam serüveninden oluşan bilgiler de verdi.