Toparlar Beldesi’ndeki Köyceğiz Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri K.C. (15), S.O. (15) ve G.G. (15), İngilizce öğretmeni M.D.’nin (40) kendilerini dövdüğünü iddia ederek, darp raporu almak için dün saat 09.00 sıralarında Köyceğiz Devlet Hastanesi’ne gitti. Öğrencilerin vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar bulunması üzerine darp raporu verildi. Doktorlar durumu jandarmaya bildirdi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Şubesi ekipleri, ayakta tedavileri yapılan öğrencilerin ifadelerine başvurup, konuyu Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

"ÇIKAN ARBEDEDE YARALANMIŞLAR"

Öğrencilerle birlikte hastaneye giden Köyceğiz Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Özlem Sarıhan Güngör, “Üç öğrenci okulumuzda yatılı olarak öğrenim görüyor. Olay günü yatılı öğrencilerin uyması gereken bazı kurallara aykırı hareket etmişler. O gün nöbetçi olan İngilizce öğretmenimiz de kendilerini uyarmış. Öğrencilerin umursamaması üzerine biraz ileri gidip, sert davranmış. Bunun üzerine öğrenciler de öğretmenlerinin üzerine saldırmış. Çıkan arbedede de yaralanmışlar. Normalde bu olaylar bu aşamaya gelmemeliydi” dedi. Hakkında soruşturma başlatılan İngilizce öğretmeni M.D., ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

"TAHKİKAT SÜRÜYOR"

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak ise olayın üzücü olduğunu belirtip, “Okul müdürü yaşanan olayla ilgili inceleme başlatmış. Ancak, öğrenciler bununla yetinmeyip, kendi imkanları ile Köyceğiz Devlet Hastanesi’ne gidip, darp raporu almak istemiş. Bu durum üzerine doktorlar jandarmaya konuyu bildirmiş. Böylece olay bu safhaya geldi. Biz de konuyla ilgili soruşturma başlattık. Tahkikat sürüyor. Daha sonra konuyla ilgili basına da gerekli bilgileri vereceğiz” dedi.