Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamada ilçedeki 200 kişinin belirli günlerde, evleri temizleniyor ve hastanelere götürülerek tedavileri yaptırılıyor. Ayrıca ihtiyacı olanlara gıda paketi ve ev eşyası veriliyor.

Meram Belediye Başkanı Ak Partili Serdar Kalaycı, ilçedeki bakıma muhtaç yaşlıların tek tek tespitlerinin yapıldığını ve her biri için dosya açılarak takibinin gerçekleştirildiğini söyledi. İlçede 200 yaşlı ve bakıma muhtaç kişiye evde bakım hizmeti verildiğini vurgulayan Kalaycı, "Mahalle muhtarlarının da yardımı ile tespit edilen bakıma muhtaç yaşlıların evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor. Sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra evleri temizleniyor. İhtiyacı olanlara gıda paketi ve diğer ev eşyaları veriliyor" dedi.

'YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRİYORUZ'

Yaşlıların yalnız olmadıklarını hatırlatmak için başlattıkları projeleri başarılı bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Başkan Kalaycı şunları söyledi:

"Yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak, çağdaş toplumun gereklerinden biridir. Yaşlılarımız geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Hayat tecrübeleri ve kültürleriyle herkesin yolunu aydınlatırlar. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri vererek bunu en önemli töre ve gelenek haline getirmiştir. Bu saygı, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturmuştur. Belediye olarak yaklaşık 1.5 yıldır sürdürdüğümüz 'Yalnız Değilsiniz' projesi ile yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları giderildiği gibi belediyemiz tarafından özel bir hastanede de tedavileri yaptırılıyor."



MKY(İA/CK)