İstanbul’da oturan ev kadını 72 yaşındaki Sevil S.’yi cep telefonuyla arayan bir kişi kendisini Adana Adliyesi’nde görev yapan bir hakim olarak tanıttı. Arayan kişi, hesaplarından PKK terör örgütüne para aktarıldığı, bu sorun çözülmemesi halinde cezaevine girebileceğini söyleyerek Sevil S.'yi korkuttu. İddiaya göre Sevil S., dolandırıcının verdiği  banka hesabına 74 bin lira yatırdı.

YAKININA ANLATINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Başından geçen olayı bir yakınına anlatan kadın, daha sonra dolandırıldığını anlayınca polise başvurup şikayetçi oldu. Şikayet üzerine araştırma yapan polis, kadının yatırdığı paranın 20 bin lirasının, Mardin'in Kızıltepe ilçesi'nde bir bankadan çekildiğini tespit etti. Geriye kalan 54 bin lirayı ise Şanlıurfa’da bulunan bir bankanın hesabına yatırıldığı öğrenildi.

POLİSLER BANKADA ÖNLEM ALDI

Şanlıurfa’daki polislere bilgi verilmesi üzerine ekipler, banka önünde önlem alarak, dolandırıcının gelmesini bekledi. Kısa bir süre sonra bankaya para çekmeye gelen Selçuk K., parayı çektikten kısa bir süre sonra  gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğünde sorgulanan Selçuk K., işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Hesapta bulunan paranın ise Sevil S.’ye teslim edileceği bildirildi.



ÖP(HK/COŞ)