Olay, saat 17.00 sıralarında Emek Mahallesi Beyaz Çiğdem Sokak, Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu karşısında meydana geldi. Akşam namazı için gittiği camiden evine dönen Zeki Ergin, bahçe kapısını açtığında eşi Neziha'yı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Ergin'in feryatları üzerine bahçeye gelen komşuları durumu 112 acil servis ile polise bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri boğazında ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanan Neziha Ergin'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Ekipler, fenalık geçiren Zeki Ergin'e de olay yerinde ambulansta müdahalede bulundu. Zeki Ergin polislere akşam namazı için camiye gittiğini, döndüğünde eşini evlerinin bahçesinde kanlar içerisinde bulduğunu söyledi.

Neziha Ergin'in hırsızlık amacıyla evine giren kişi ya da kişiler tarafından öldürülmüş olduğunun sanıldığı belirtilirken, sokakta oynayan bir grup çocuk ta olayın meydana geldiği evin bahçe duvarından 30-35 yaşlarında, sakallı ve başında bere olan bir kişinin dışarı doğru atlayıp hızla uzaklaştığını söyledi.

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Yakınları, öldürülen Neziha Ergin'in astım hastası olduğunu, son olarak yaklaşık 15 gün Devlet Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra dün sabah taburcu edilip evine geldiğini belirterek, "Neziha ile Zeki Ergin'in çocukları olmuyordu. Zeki, kardeşinin çocuğu Ömer'i çocuğu gibi büyüttü. Ömer de Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediyede çalışıyor" dediler.

Bıçaklanarak öldürülen Neziha Ergin'in cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

KA (EK/SSA) (FOTOĞRAF)